Nakon dobrog nastupa na najprestižnijem svjetskom turniru u Wimbledonu, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (25) našao se u centru pažnje poslije objave da je u vezi s manekenkom iz Srbije Dejanom Živković (24).

Međutim, uslijedio je šok vrlo brzo nakon te objave.

Naime, prema pisanju medija u Srbiji, ova romansa bi mogla upasti u krizu, jer je lijepa Beograđanka navodno uhvaćena s drugim muškarcem.

Uz objavu fotografija zajedničkog kupanja i sunčanja, regionalni mediji naveli su kako se Dejana nije libila razmjenjivati nježnosti sa drugim pred svima - iako je u vezi s Džumhurom!?

Uslijedila je i Džumhurova izjava...

Iako su smatrali da je rano govoriti o ljubavi, pa se tako nakon objave fotografija na društvenim mrežama ni Dejana ni Damir nisu oglašavali po pitanju nove veze, najbolji bh. teniser jučer je za Dnevni avaz demantovao navode o njenoj prevari.

– Prije svega, možete slobodno demantirati navode da me prevarila. Na fotografijama koje su objavili mediji je naš zajednički prijatelj koji je zaslužan za to što smo zajedno. Dobro ga poznajem, kao što znam i to da su vrijeme proveli zajedno – odlučno je rekao Džumhur.

Dodao je da nije očekivao veliku medijsku pompu. Ne voli se eksponirati i nije navikao na to, ali mu je zasmetala činjenica da su pojedini mediji prešli granicu.

– To je njen najbolji prijatelj koji je bio s nama na odmoru u Crnoj Gori, a inače je iz Beograda. Kada imam vremena, pričam s Dejanom preko videopoziva, te je u više navrata i njen prijatelj bio u njenom društvu. To su jednostavno gluposti, ali najgore je što se upravo te gluposti prošire brzo – istakao je Džumhur.

Jasno nam je dao do znanja da ga je s Dejanom upoznao upravo dečko s fotografije. Njegovo ime nije želio otkriti zbog poštivanja privatnosti, a veza s Dejanom počela je nakon sve češćih dopisivanja. Potom su se počeli sve češće viđati.

– Tako je naša veza počela. Sve se nekako brzo desilo, ali je lijepo. Stvarno je lijepo. Još je prerano za neke daljnje priče, jer nismo dugo zajedno, tek nekih mjesec – naglasio je bh. teniser.