Dvanaestogodišnja djevojčica iz Travnika, koja je u ponedjeljak pronađena mrtva ispred zgrade u Ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, počinila je suicid, objavio je za Srpskainfo.

Prema informacijama iz istrage, ona je navodno skočila sa balkona stana na osmom spratu zgrade i iza sebe je ostavila oproštajno pismo.

- Jutros oko 6 sati policija u Novom Travniku obaviještena je da je pronađeno beživotno tijelo djeteta ispred zgrade u ulici Kralja Tvrtka, izjavio je Hasan Hodžić, predstavnik za javnost MUP-a SBK-a.

Izvor blizak istrazi otkrio je spomenutom mediju da je djevojčica u pismu napisala: "Kada budeš ovo čitala, ja ću već biti mrtva".

POVEZANO
Suicid djevojčice Novi Travnik 20/04/20aNEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BiH: Djevojčica s osmog sprata skočila zbog zlostavljanja vršnjaka u školi!?

To pismo je pronađeno na njenom laptopu. Izvor blizak istrazi navodi da je djevojčica noć uoči tragičnog događaja ostala budna do kasno, dok su njene sestre i roditelji otišle spavati.

Ona je tada vjerovatno napisala oproštajno pismo i bacila se u smrt s balkona dok su njeni ukućani spavali. Zašto je to uradila još uvijek nije poznato – izjavio je za Srpskainfo izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu Srednjobosasnkog kantona, koje vodi istragu, naveli su da nema dokaza da se radi o krivičnom djelu, ali ima naznaka da je u pitanju samoubistvo.

– Obdukcioni nalaz je urađen i sve ukazuje da se radi o samoubistvu. Slučaj se još istražuje i ne možemo da otkrivamo detalje – naveli su u Tužilaštvu SBK.

Beživotno tijelo djevojčice pronašli su prolaznici u ponedjeljak oko šest časova ujutru i o svemu obavjestili policiju.

- Jutros oko 6 sati policija u Novom Travniku obaviještena je da je pronađeno beživotno tijelo djeteta ispred zgrade u ulici Kralja Tvrtka, izjavio je Hasan Hodžić, predstavnik za javnost MUP-a SBK-a.

Po okončanju uviđaja pripadnici policije zajedno sa postupajućim tužiocem sa lica mjesta izuzeli su sve tragove, među kojima je bio i laptop na kome je nađeno oproštajno pismo.

Ova tragedija šokirala je mještane Novog Travnika i okovala tugom sve stanovnike solitera u kojem je živjela djevojčica.