Mnogi vjeruju da životinje imaju osjećaje kakve i ne pretpostavljamo da imaju, a priča koja dolazi iz Kine, preciznije iz Hong Konga naprosto zvuči nevjerovatno!

Kako navodi sajt Standard digital news jedan bik kada se našao pred ulaznim vratima u klaonicu iznenada se zaustavio i kleknuo na svoje dvije prednje noge.

Bik je, tvrde svjedoci, bio sav u suzama. Kako je on mogao znati da ga vode u klaonicu – postavljeno je pitanje u tekstu?

Ova priča dolazi iz Kine, preciznije iz Hong Konga, a mesar, za kojeg je navedeno da se zove gospodin Shiu, prisjetio se događaja: "Kada sam vidio ovu takozvanu `glupu` životinju kako jeca i vidio strah i tugu u njegovim očima počeo sam drhtati. Pozvao sam i ostale da vide… I oni su bili iznenađeni. Međutim on se nije želio maknuti s mjesta, samo je sjedio i plakao, kao čovjek, kao mala beba".

Deset snažnih muškaraca koji rade u klaonici posmatrali su ovu scenu i svi su bili dirnuti. Na kraju su skupili novac, otkupili ovog bika od vlasnika i poslali ga u jedan budistički manastir da se tamošnji monasi brinu o njemu dok ne ugine.

Jedan radnik je, kako piše Standard digital news, izjavio da se bik pomjerio tek kad su mu radnici obećali da ga neće ubiti. "Objasnite mi, kako je bik mogao razumjeti ono što ljudi govore", upitao se na kraju gospodin Shiu.