Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Sarajevo Admir Džubur je preminuo danas u 57. godini života, a bio je zaražen novim koronavirusom. Vijest o smrti predsjednika kluba potvrdili su i iz Željezničara.

- Naš kolektiv osim što je izgubio predsjednika izgubio je i velikog navijača kluba kojem je Željo uvijek i do zadnjeg dana bio na prvom mjestu, te ovom prilikom izražavamo najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima - navedeno je iz kluba.

Džubur je na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar došao 29.06.2019. godine, a prije toga je bio član Upravnog odbora.

Rođen je 13.06.1964. godine u Sarajevu, gdje je, na Mašinskom fakultetu, stekao akademsko zvanje diplomiranog mašinskog inžinjera.

Prvi radni odnos zasnovao je u privrednom subjektu "Uniklima", da bi, kao pripadnik Armije RBiH rat proveo u rodnom gradu.

Nakon demobilizacije, 1996. godine, zaposlio se u "UNIS Energotehnici", a nakon toga u "UNIS Energetici".

U KJKP "Toplane Sarajevo" je došao 2003. godine na mjesto glavnog inžinjera, 2006. godine imenovan za direktora Sektora servisa, a u novembru 2012. godine imenovan za direktora istog preduzeća i na toj funkciji je ostao šest godina.