Karijeru je započeo prije 25 godina, a od 10 studijskih albuma koje je izdao, publika ga najviše pamti po hitu “Ala, ala”, ali i po parodiji njegovog lika u srpskom animiranom filmu “Džet-set” koji je na satiričan način prikazao domaću javnu scenu.

Dvije godine kasnije, Sejo je objavio album “Dođe to iz duše”, a poslije toga više nije snimao i povukao se sa scene.

Međutim, pjevač i dalje nastupa po klubovima, a povremeno se druži i sa kolegama. Tako je nedavno na društvenim mrežama osvanula fotografija na kojoj poziraju on i pevač Darko Filipović.

Sejo Kalač nekad

Nakon razvoda od supruge, Kalač se nije u javnosti pohvalio novom vezom. Iako na estradi više nije popularan kao nekada, njegovi hitovi se i dalje pamte.

U posljednjih nekoliko mjeseci često su se čule priče o narušenom zdravstvenom stanju Seje Kalača. Problemi koje je imao bili su uzrokovani, kako govore njegove kolege, neurednim načinom života, a nekoliko puta završavao na bolničkom liječenju.

Kalača smo vidjeli na festivalu u Bihaću. Tamo je pjesmom "Lijepa Bosanka" dobio treće mjesto po ocjeni publike. "Svježiji" nego ranije kada smo ga viđali, Sejo je vrijeme provodio družeći se s kolegama, novinarima...

Sejo je za Express posvjedočio o svemu lošem što ga je pratilo:

- Bilo je svega, ali hvala Bogu iščupao sam se iz nekog "pakla". Puno toga je uticalo na moje nekadašnje loše stanje. Imao sam i nekih problema u privatnom životu, burne noći... Sve je to uticalo da malo zapostavim muziku, nastupe... Zapravo, nikada nisam "mikrofon okačio o klin", ali kada sam imao dosta poziva za nastupe nije mi se dalo, sve mi je drugo loše bilo važnije. To je puno uticalo i na moje zdravlje, pa sam završavao i u bolnici. Ali svaka greška je čovjeku nova škola. Tako i meni. Otarasio sam se nekih ljudi koji su loše uticali na mene i tako se okrenuo mirnijem, organizovanijem životu. Sada sam kao momak (smijeh). Nemam više problema sa srcem, sve je puno urednije. Drugačije sada živim... Mirnije pa je tako sve krenulo nabolje. Evo sada imam novu pjesmu koju je uradio Dilvad Felić Dado i za koju sam siguran da bi mogla biti hit... Zovu me na sve strane. Radim širom bivše Jugoslavije, u Njemačkoj, Švedskoj, Italiji...