Prilikom povratka iz Makarske s koncerta Dragane Mirković, u subotu oko 4.50 sati u Dugom Ratu (Hrvatska) došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su teže povrijeđene dvije osobe.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dugi Rat i Omiš morali su povrijeđene izvlačiti iz oštećenih vozila, nakon čega su prevezeni u bolnicu.

Selma Mukić Mimi nesreća 0

Selma Mukić Mimi nesreća 0

Jedna od povrijeđenih osoba je bh. model Selma Mukić - Mimi iz Jajca, nekadašnja Miss Srednjobosanskog kantona. Policijska istraga treba utvrditi okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nezgode.

- Vozila sam se ka Splitu. Ne mogu se sjetiti kako je došlo do svega. Znam samo da smo autom visili na stijeni pored puta, a ispod nas su bili ambis i morski valovi. Pala sam u komu. Šta se dešavalo na licu mjesta i kako su nas hrabri vatrogasci izvadili iz oštećenog vozila, nije mi poznato. Probudila sam se u bolnici s povredom na glavi i trenutno me čeka komplicirani operativni zahvat. Nadam se da će operacija biti uspješna te da neću imati posljedica. Druga osoba je zadobila teže povrede glave i stomaka te brojna nagnječenja i nad njom su već obavljena dva operativna zahvata - izjavila je Selma Mukić - Mimi.