Bivša pobjednica u jednoj od kategorija u izboru za Miss BiH, nedavno se žalila kako je u suzama zbog toga što joj je kretanje ograničeno, ali sada je jasno da treba ići u zatvor! Iza rešetaka bi, u slučaju dobrog vladanja, mogla provesti oko 14 mjeseci.

Naime, Tužilaštvo BiH navelo je da je zadovoljno drugostepenom presudom, kojom je potvrđena kazna od dvije i po godine zatvora Slobodanki Tošić, osuđenoj zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza.

Iz Tužilaštva BiH podsjećaju da su dokazi prikupljeni putem međunarodne pravne pomoći iz Srbije u potpunosti prihvaćeni kao zakoniti.

Sud BiH osudio je Slobodanku Tošić na kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi, u predmetu "Lutka", koja se tereti za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava, te oružane pljačke i pranje novca.

Tošić, bivša mis fotogeničnosti BiH, optužena je za zločinačko udruživanje, u vezi sa teškim ubistvom. Ona se dovodi u vezu sa Darkom Elezom koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

Tošić je osuđena zbog toga što je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 13.04.2006. godine.

Njoj bi u kaznu trebalo biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 17.05. do 21.06. prošle godine. 

(Doznajemo.com/Srna)