Kada se prije manje od godinu povukla s TV ekrana, voditeljica i bivša manekenka Daniella Mijatović nije imala velike planove. Željela je da putuje, te je vrijeme uglavnom provodila u rodnoj Africi, odakle je i njena majka. No, ubrzo je počela da živi, kako tvrdi, najljepši period svog života.

Udala se, zatrudnjela, a potom vratila u Sarajevo. Nedavno je Daniella dobila i dijete. Rodila je djevojčicu, kojoj je dala ime Inaay. Neposredno prije porođaja promijenila je i vjeru. Za magazin Azra Daniella prvi put govori o najljepšoj, majčinskoj ulozi i novoj stranici svog života.

POVEZANO
Daniella MijatovićPOZDRAVILA SE S KOLEGAMA I OTIŠLA U AFRIKU: Daniella Mijatović, članica sportske redakcije FTV

Prešla sam na islam i promijenila ime. Sada sam Daniella Doaa De Clercq. No, ovo je najintimniji dio mog života, o kojem ne želim dalje govoriti – objasnila je Daniela na početku razgovora za spomenuti magazin.

Prošle godine uživala je, dodaje, putujući u nekoliko afričkih zemalja. Tada je otkrila i da treba biti majka.

Doznala sam da sam trudna, ali sam, ipak, vrijeme provodila putujući i uživajući u trudnoći – prisjeća se Daniella.

Muža Ibrahima, magistra biljne medicine, koji vuče porijeklo iz Konga i Belgije, upoznala je u Sarajevu. Veoma brzo učinio ju je najsretnijom ženom na svijetu.

– Ibrahim je bio na poslovom putu ovdje i tako smo se upoznali. Upravo s njim sam odlučila da putujem. On me vratio mojim korijenima. Vjenčali smo se prošle godine u septembru u Seneglau, prema afričkoj tradiciji, što nam je bilo veoma važno, jer smo oboje Afrikanci. Naravno, planiramo napraviti i malu svadbu u Bosni, ali afričko vjenčanje ću pamtiti kao nešto najljepše što mi se desilo u životu – otkriva.

Kćerkicu je rodila u bolnici Koševo, a porođaj i trudnoća prošli su u najboljem redu.

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.

POVEZANO
Daniella Mijatović NEW(FOTO) Bivša voditeljka FTV-a u džamiji u Ilijašu primila Islam A DANAS OBJAVILA FOTOGRAFIJU S BEBOM