Amar Hodžić (31), reper poznatiji kao Buba Corelli, koji je uhapšen u nedjelju, nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup, kada je povrijeđen njegov rođak Omar Curić, pušten je odmah u ponedjeljak na slobodu. On se tereti za izazivanje opće opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Između ostalog, policajci koji su radili na ovom slučaju morali su da pretresu i njegovo vozilo. Tom prilikom priveden i Hodžićev rođak, a policajci su kod njega pronašli dva pištolja. Još se traga za jednom osobom koja je prilikom pucnjave bila u "Mercedesu".

POVEZANO
Tamara Zicer ŠOKANTNOŠKALJARCI VREBALI VOĐU KAVČANA: 3 mafijaša iz Crne Gore pratila Tamaru Zvicer da bi joj ubili muža?!

Boža Spasić, bivši operativac srpske Državne bezbjednosti potvrdio je za beogradski "Kurir" da je pucnjava u Sarajevu nastavak sukoba klanova u Srbiji i Crnoj Gori?!

- Sukob kavačkog, škaljarskog i drugih klanova prebacuje se s terena Srbije i Crne Gore na Bosne, rekao je on potvrdivši da na to ukazuje činjenica da je na Jahorini prošle nedjelje uhapšena jedna grupa pripadnika kavačkog klana, među kojima se nalazila žena šefa te grupe.

Prema mišljenju Spasića, Srbija je postala "vruća stolica" za narko dilere poslije hapšenja Veljka Belivuka, i da se zato sve seli u Sarajevo i Banjaluku.

POVEZANO
Veljko BelivukOtac Velje Nevolje je prije 26 godina bombom raznio sebe, njegovu majku i baku

On je istakao da nije rijetkost da su muzičari umiješani u trgovinu drogom, jer sam klan, tim misleći na ekipu Veljka Belivuka, je pogodno tle za prodaju droge.

Inače, nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup Corelli je tvrdio da nikako nije povezan s nemilim događajem.

- Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan s pucnjavom...

Boža Spasić vjeruje je da je ova izjava repera samo njegov pokušaj da se "opere".

- Glupost je to što je rekao da se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu jer je vjerovatno došlo do nekog problema s drogom, bilo da je riječ o isplati ili isporuci i da je to mogući napad na Bubu - objasnio je Spasić.

Ističe da Buba ima veze s grupom Veljka Belivuka tako što vjerovatno za njih diluje drogu na svojim prostorima.

PUŠTEN IZ PRITVORA. Na novinarsko pitanje kako je moguće da je Amar pušten vrlo brzo iz pritvora Spasić objašnjava time da vjerojatno u danom trenutku nije bilo dovoljno dokaza za njegovo zadržavanje, ali da je on sada pod budnim okom policije i da istraga u ovom slučaju nije zatvorena, već da je u toku.

Boža Spasić za kraj zaključuje da se plaši da je ovo tek početak i da će napada biti sve više jer je pala jedna od većih grupa koje su usko vezane Veljom Nevoljim i tim krugom ljudi koji diluju drogu za njega.

BUBA LEŽAO ZBOG DROGE? Podsjećanja radi,  Buba Corelli je prije dvije godine proglašen krivim zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Hodžić i još jedan muškarac teretili su se da su od decembra 2014. do juna 2015, kao članovi organizirane grupe, nabavljali i prodavali kanabis, hašiš i amfetamin na području Kantona Sarajevo.

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio ga je krivim i osudio na godinu dana zatvora. Hodžić je, međutim, zbog ovog djela već odležao osam mjeseci, od juna 2015. do februara 2016. godine, što mu je bilo uračunato u kaznu.

Ipak, tada je postojala mogućnost da preostali dio zatvorske kazne plati i tako ipak ne ode "iza rešetaka".

POVEZANO
Buba Corelli zatvorNAKON ODLUKE SUDA: Hoće li Buba Corelli platiti ili će u zatvor, ovo je njegova prva reakcija!?