Razrednik Mensud Hodžić (62), koji se sumnjiči da je nudio se*s svojoj 14-godišnjoj učenici devetog razreda Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", Područna škola u Blatuši (Zenica, BiH) pokušao je prekjučer oduzeti sebi život, piše Dnevni avaz.

Na Odjelu urgentnog bloka zeničke bolnice hospitaliziran je prekjučer oko 15.30 sati.

ISPRAN ŽELUDAC. - Popio je dosta tableta, odnosno predozirao se njima. Radi se o pokušaju trovanja. Na Urgentnom bloku ispran mu je želudac, a potom je pacijent proslijeđen na Interni odjel. Kasnije je zatražio da bude otpušten i ide kući. Šta je odlučeno, ne znam – navodi izvor.

Razrednik je, navodno, koristeći različite brojeve, slao SMS poruke eksplicitnog sadržaja svojoj učenici. Kada je odbila perverzne radnje na koje ju je pozivao razrednik, sve je ispričala roditeljima i slučaj prijavila direktoru.

Uslijedile su navodno prijetnje smrću, uhođenja, prosipanje crvene farbe ispred vrata stana... Posebno je šokantno što se u prijetnje i uznemiravanje SMS porukama, navodno, uključio i razrednikov sin.

TRI PRIJAVE. "Ubijedio sam ti babu da to nisam ja, da vidimo šta ćeš sad? Imaš 30 minuta da kažeš nastavnici da si lagala, da središ situaciju, ako ne kažeš, čuti ćeš šta će ti se desiti preko poziva" - samo su neke od SMS poruka koje su, navodno, slali Hodžić i njegov sin.

I MAJKA DOBILA PORUKE? Familija djevojčice, koja je inače odlična učenica s primjerenim vladanjem, dane provodi u četiri zida. Šokantan je podatak da se Hodžić, tvrdi majka djevojčice, i prema njoj ponašao neprimjereno, zbog čega je prestala ići kćerki na informacije, pa je slala supruga.

- Slao mi je i poruke. Međutim, sve sam prešutjela da izbjegnem problem u kući. Samo sam prestala ići na informacije – izjavila je majka djevojčice.