Pandemija koronavirusa zatvorila je ljude širom svijeta u svoje domove, a mnogi bogataši iz tog su razloga prisiljeni živjeti bez pomoći svojih kućnih pomoćnica. Ne tako mali broj njih nije naučio samostalno obavljati ni neke od najuobičajenijih poslova poput kuhanja, pranja posuđa, usisavanja i brisanja prašine, ali karantena je od njih zahtijevala savladavanje tih vještina...

Kako su se snašli u novoj ulozi "domaćice" i jesu li konačno naučili brinuti sami o sebi, otkrili su u ispovijestima za The New York Post.

Dermatolog Kenneth Mark radi po 12 sati dnevno i, kako tvrdi, jednostavno nema vremena za obavljanje kućanskih poslova. Zato je još prije 20 godina zaposlio služavku, koja je nakon rođenja njegovog sina počela raditi i kao dadilja.

- Zaista se brine o svemu. Čisti kuću, pazi na dijete. Ona je kao menadžerica kućanstva, čistačica i dadilja, sve u jednoj osobi, izjavio je i dodao da je zbog opasnosti od zaraze koronavirusom odlučio rekao pomoćnici da za vrijeme trajanja izolacije ne dolazi na posao i da ostane u svojoj kući.

- Nije bilo pošteno tražiti od nje da dolazi na posao. Bilo bi i opasno. Doživjeli smo pravi šok kad smo shvatili koliko nam se život promijenio. Činim puno više nego što bi u normalnim okolnostima, ispričao je i naveo da pomoćnicu i dalje plaća u punom iznosu.

Kenneth nije jedini s takvim "problemima". Doktorica s njujorške Pete avenije nije znala ni gdje se baca smeće.

- Otpad inače skuplja moje osoblje. Oni ga negdje odnesu. Još uvijek ne znam gdje, otkrila je.

Supruga bogataša u svojoj je ispovijesti otkrila da je karantena navela njenu kćerku tinejdžericu da neke poslove obavlja prvi put sama.

Ipak, neki bogataši ne mogu zamisliti život bez pomoćnika čak ni u ovim kriznim situacijama pa sada plaćaju dvostruko svoje zaposlenike kako bi živjeli s njima. Martha Stewart, američka televizijska zvijezda koja se proslavila upravo zbog svog TV showa u kojem je davala savjete o domaćinstvu, izolaciju navodno provodi s vrtlarom, kućnom pomoćnicom i vozačem.