Smrt Bojane M. (24), bolničarke po ugovoru u sremskomitrovačkom garnizonu Vojske Srbije, 23.04.2018. godine, još nije zvanično rasvijetljena.

Kako Telegraf.rs doznaje, Više javno tužilaštvo u Šapcu je poslije istrage, obdukcije i vještačenja utvrdilo da je Bojana izvršila samoubistvo i odbacilo prijavu protiv NN počinioca. Ovu odluku je Apelaciono tužilaštvo ukinulo i naložilo nova vještačenja, poslije prigovora Bojanine majke Snežane koja od početka vjeruje da njena kćerka nije digla ruku na sebe.

POVEZANO
Vojnikinja Bojana Milanović (24)cPREOKRET U ISTRAZI (SAMO)UBISTVA trudne srpske vojnikinje (24) SUMNJA SE da je možda ubijena!?

- Istraga koja je obavljena posle ove tragedije biće dopunjena novim vještačenjem. Po nalogu tužilaštva obaviće se kombinovano vještačenje i to sudsko-medicinsko, balističko i traseološko. Tri vještaka će zajedno pogledati predmet i dati svoje mišljenje, svaki iz svoje nadležnosti - najavljuje izvor.

Podsjetimo, Bojanu je mrtvu pronašao vjerenik Joviša M. (30), u njegovoj kući u Dublju, kod Bogatića, gdje su živjeli zajedno nekoliko mjeseci. Ona ga je, navodno, uveče ispratila na posao i povukla se u svoju sobu, pa je od tada niko nije vidio.

- Od kada je ispratila Jovišu na posao, nismo je vidjeli. Pretpostavili smo da iz sobe nije izlazila zato što joj je ljekar rekao da se odmara pošto je trudna - rekla je tada Jovišina snaha Dragana.

Izvor iz istrage otkrio je za Telegraf.rs da je u sobi gdje je pronađeno Bojanino tijelo bio i Jovišin karabin iz kojeg je pucano. Navodno, niko od Jovišine familije, koji žive u drugom dijelu porodične kuće nije čuo kada je karabin opalio.

POVEZANO
Vojnikinja Bojana Milanović (24)aŠTA SE KRILO IZA BOJANINOG OSMJEHA KOJEG JE STALNO IMALA: Zašto je pucala u sebe?

Bojana i Joviša su radili kao vojnici po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici, gdje su se i upoznali i započeli vezu, a kad je ostala trudna poslije Nove godine su otpočeli zajednički život u Dublju. Rođaci i komšije su je rijetko viđali, ali su se divili njenoj ljepoti. Reporteru Telegraf.rs tada su ispričali da su Bojana i Joviša bili lijep par, uvijek raspoloženi, nasmijani i sretni.

Skrhan bolom, u šoku i potresen prizorom koji je zatekao, Joviša tada nije želio da razgovara s novinarima koji su opsjedali njegovu kuću, ali je za spomenuti portal potvrdio da su imali dogovor da sutradan idu da biraju burme jer bi za četiri dana trebalo da stanu pred matičara.

Bojanina majka Snežana od početka je sumnjala u verziju o suicidu. Govorila je da nije imala ni jedan razlog da izvrši samoubistvo nekoliko dana pred svadbu. Po njenoj priči, Bojana je bila veoma sretna što je bila u četvrtom mjesecu trudnoće i radovala se predstojećem vjenčanju.

- Nova vještačenja će ili potvrditi prethodnu odluku tužilaštva ili će se otkriti novi detalji koji će istragu usmjeriti u drugom pravcu - navodi izvor Telegrafa.