Ramiza Tutnjić koja je psihički bolesnik u procentu od 75%, danas je morala da izađe iz svoje kuće radi lične sigurnosti, jer je postojala bojazan da bi se kuća mogla urušiti svakog časa, iz razloga što je strop uveliko popustio.

Ramiza nema ni oca ni majku, djece nema, jer se zbog psihičkog stanja nije mogla udavati, tako da je sama na svijetu, izuzev neke rodbine koja se brine o njoj.

Ramiza živi u Željeznom polju i tokom majskih poplava 2014. godine došlo je do pogoršanja situacije po pitanju kuće zbog velike količine padavina koje su uzrokovale prokišnjavanje krova, kao i podzemnih voda koje su prodrle u samu unutrašnjost objekta, što se može vidjeti na fotografijama.

S obzirom da je u pitanju mali objekat nisu potrebna velika sredstva da se ovoj ženi, koja boravi 24 sata u zatvorenom, riješi krov nad glavom. Rodbina je od ranije skupila nešto novca, a Pomozi.ba je našla jednog donatora koji je spreman da pomogne malo više, tako da je potrebno još samo oko 5.000 maraka da se ovoj ženi napravi kućica i da je mirna do kraja života.

Ovim putem apelujemo na sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovoj ženi, a sve one koji nisu u stanju da pomognu zamolili bi da barem podjelom ovih slika i informacija daju svoj doprinos.

Nena Ramiza 0

Informacije o uplatama u produžetku:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za Ramizu

Paypal: [email protected]

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

Nena Ramiza 0

(Doznajemo.com/Pomozi.ba)