Estetske operacije izvode se u Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta, a ova grana medicine svakoga dana napreduje u tehničkom i profesionalnom smislu.

Jedna od najvišeintrigirajućih praksi u estetskoj hirurgiji je tzv. himenoplastika, odnosno "vraćanje nevinosti"...

POVEZANO
Ginekolog 800x600PRIZNANJE BOSANKE KOJA JE KOD GINEKOLOGA "VRATILA NEVINOST": Evo zbog čega sam to učinila!

Prim.mr sci.dr Alija Aginčić, estetski hirurg "Naše male klinike" iz Sarajeva, u nedavnom razgovoru za INTERVIEW.BA odgovorio je na pitanje Koliko puta žene mogu uraditi operaciju himenoplastike i da li određena dob u kojoj se žene najčesće odlučuju na ovaj korak?

- Žene mogu praktično bezbroj puta uraditi operaciju himenoplastike. Operacija nije bolna i konkretno mi na "Našoj maloj klinici" je radimo u lokalnoj anesteziji. Pacijentica ide odmah kući. Nakon 15 dana, može imati ponovo odnos. Nažalost u našoj sredini zbog zaostalijih shvatanja takva operacije nije neuobičajena, mada je u zapadnim zemljama rijeđa. Ipak, pozitivna strana ovakvog zahvata je da je moguće riješiti problem odlaskom kod plastičnog hirurga i u biti rješiti problem u budućnosti , a koji je u prošlosti izgledao nerješiv. Nekada se takve djevojke u primitivnim sredinama nisu mogle udati, nisu mogle imati partnera, a sada to mogu - smatra ovaj doktor.

Inače, cijena ove operacije u spomenutoj klinici te u drugim sličnim u BiH je 1.000 konvertibilnih maraka (nešto više od 500 eura).

POVEZANO
Zafar Pirov i Rajabbi KhurshedMLADA SUPRUGA (18) UBILA SE NAKON 40 DANA BRAKA: "Muž joj nije vjerovao da je nevina"