Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti" u Gornjem Vakufu, došli do informacija da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom, javlja Agencija Anadolija (AA).

Dodaje se kako su radom na terenu nađeni materijalni dokazi, te dobijeno priznanje oštećenog lica A.P. rođen 1987. godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti".

POVEZANO
Amela Pokvić Fb status 1Evo šta je novinarka BHRT, sestra TIPA KOJI JE SAM ŠARAO NACIONALISTIČKE GRAFITE pisala po Fejsu

- Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti" iz člana 163 stav 1. KZFBiH, najavljuju iz policije.

Adis Pokvić grafiti GV 0

Mediji podsjećaju kako je riječ o Adisu Pokviću, te kako su napisani uvredljivi grafiti koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice.

Napisano je: "Neće balija ostat", "Nož, žica, Srebrenica", "Biće još Srebrenica", "Uskoplje balije"...Također su iscrtani kukasti križevi, pokazuju snimci na društvenim mrežama, a javlja Radio Sarajevo na svojoj web stranici.

Kako je navedeno, na mjesto događaja su izašli policijski službenici, konstatirali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

Adis Pokvić grafiti GV 0

(Doznajemo.com)