Muškarac (43) i žena (39), inače bračni par iz Srbije i roditelji petoro djece, ubijeni su iz vatrenog oružja. Pronađeni su mrtvi u “mercedesu” u Midelburgu u Holandiji!

Ubijeni bračni par Čikarić (prema dosadašnjim informacijama) pronašao je u grmlju, u četvrtak oko 9.30 sati, slučajni prolaznik.

Kako javljaju lokalni mediji, tijela supružnika su se nalazila u automobilu, dok su o retrovizor njihovog “mercedesa” bile okačene bokserske rukavice. Nedaleko od automobila pronađena je i puška.

Uviđaj na mjestu zločina trajao je cijelog dana i završen je u petak oko 2.30 sati poslije ponoći, a tijela supružnika odnijeta su tek oko 22.30 sati.

Na noge se digla cijela policija, a mjesto zločina je u potrazi za bilo kakvim tragovima snimano i helikopterom.

Iako policija još nije objavila sve detalje istrage, za sada je utvrđeno da su se muž i žena sastali u srijedu uveče, kada su se uputili u šumu, a za sada se ne isključuje mogućnost da je par ubijen i opljačkan.

Kako se ispostavilo, njihova tijela pronađena su na oko devet kilometara od njihovog doma u holandskom gradiću. Policija je obavijestila socijalne readnike o mogućoj adresi bračnog para, koji su u njihovoj kući pronašli njihovo petoro djece, stare tri, 13, 18, 22 i 23 godine, i koje su smjestili u Centar za socijalni rad.

Navodno je bračni par poznat po tome što je policija zbog svađa morala često da interveniše, dok je muškarac dva puta bio na odsluženju zatvorske kazne.

(Doznajemo.com/Blic)