Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu navela da je njen kolega Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je si*ovao, spomenuto tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeld.

Predstavnik za javnost Tužilaštva Ivanka Rakočević precizirala je za Tanjug da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor. Ovom razgovoru može da prisustvuje i advokat, ukoliko ga glumac angažuje. Takođe, tokom razgovora Lečić bi mogao da bude pozvan na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da prihvati, ali on je ran ije izjavio da želi ići na "detektor laži".

POVEZANO
Branislav LečićGlumac Branislav Lečić oglasio se o optužbama za si*ovanje kolegice

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeld, koji su izazvali veliku pažnju javnosti.

Lečić još nije osumnjičenin niti je pod istragom. Ako i kada prikupi dovoljno dokaza, tužilac bi trebao odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično djelo.

U međuvremenu, Lečić je putem svog tima za saradnju s novinarima i medijima plasirao video u kojem je još jednom odbacio optužbe.

Lečić je u ovoj izjavi još jednom negirao taj čin, tvrdeći da je u medijima "već osuđen". On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao "ni ljubavni odnos, ni se*sualni, a pogotovo ne da je bilo si*ovanja".

U prvom dijelu videa založio se za to da obje strane imaju pravo da iznesu svoju verziju priče i da je to temeljno pitanje slobode. Optužbe na svoj račun nazvao je si*ovanjem njegove duše. Tvrdi da su mu žene inspiracija, a obratio se i direktno Danijeli pozvavši je da "kaže istinu". Tvrdi i da je vjernik.

POVEZANO
Danijela Štajnfeld scenaSRPSKA GLUMICA O TOME KAKO JE SI*OVANA: Govorila sam "ne" dok sam mogla! LEČIĆ: Nije istina da je...