"Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu". Ovo je samo jedna od tvrdnji Nebojše Mijajlovića.

Osobe koje su se predstavile kao brat i majka Marjana Mijajlovića nazvale su nas s beogradskog broja telefona te izjavile kako se odriču svog brata, odnosno sina.

Riječ je o Marjanu Mijajloviću, poznatom sportskom komentatoru koji je ovih dana ponovo u žiži javnosti. Podsjetimo, u nedjelju je regijom prostrujao videosnimak iz džemata u Baselu, u kojem Marjan Mijajlović prima islamsku vjeru i ime Mustafa.

Nebojša i Olga Mijajlović u telefonskom razgovoru s našom novinarkom, čujno pod emocijama, kažu kako ih je Marjan obmanuo:

"Nazvao sam da budem iskren, ponoviću, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj, ali zovem samo da kažem – jedno je kad neko pređe na islam… ne mogu ja optužiti niti vas niti bilo kog islamske vere, ali je veoma podmuklo od strane mog bivšeg brata odreći se svoje vere, živeti u Bosni šest godina i lagati mnoge neke stvari, dok mu se otac raspadao", započinje svoju priču Nebojša.

"Ja ljude islamske vere ne mrzim, ali to je toliko bilo lažno od strane Marjana Mijajlovića, tačnije Mustafe. Ja ne kritikujem vas, nego želim da se i preko Bosne odreknem brata, i u ime moje majke koja je voljna da vam se javi. Znači, hoću da vam kažem: Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu“.

Potom se na telefon javila ženska osoba i rekla:

"Ja se zovem Mijajlović Olga i do juče, dok nisam doznala sasvim slučajno… vidjela sam videoklip i nisam mogla da vjerujem sopstvenim očima, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je momentalno u Baselu. Radi u nekom hotelu gdje radi na dva-tri mjeseca jer ovde nije mogao da nađe posao, a nije ga nešto žučno ni tražio nakon smrti njegovog tate. Hvala Bogu da je moj muž zatvorio oči da ovo čudo ne vidi. Ja samo mogu da kažem, da sam vidjela u magnovenju i da sam se onesvijestila…", kaže Olga i nastavlja:

"Upravo sam angažovala advokata, Marjanu će biti zabranjen pristup kući. Marjan će biti potpuno eliminisan iz ostavinske rasprave. Samo ću vam reći – Marjan Mijajlović je po majci potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Samo hoću da kažem da majka koja je rodila Marjana Mijajlovića, kad bi mogla sada, ove sekunde, da svu utrobu iščušpa noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala. I od ovoga momenta ja se Marjana Mijajlovića odričem – da mi nije sin. Ni po kojem zakonu ja njega ne priznajem", kroz suze je izjavila.

Na kraju je zaključila: "Ja nemam Mustafu, ja imam Marjana, imala sam, nemam više. Hvala dragom Bogu pa sam rodila i imam Nebojšu, a Mustafa nema šta da traži ovde, kod nas".

Kako bismo provjerili identitet osoba koje su nazvale, zamolili smo ih da nam pošalju porodične fotografije i ispričaju neki privatni detalj, na što je gospođa Olga rekla: "Ja sam Marjana Mijajlovića rodila 17. marta 1972. godine u Tuzli, bolnica Gradina. Tada je suprug bio na službi na Dubravama, jer je bio radarista".

Nazvali smo poznatog sportskog komentatora Marjana Mijajlovića kako bi prokomentirao ovo što su nam ispričali njegovi ukućani i on je potvrdio da su mu članovi porodice nagovijestili da namjeravaju da ga se odreknu. Mijajlović u razgovoru kaže da ne želi sada komentirati potez njegovih ukućana, kako ne bi dolijevao ulje na vatru, ali  da je prelazak na islam njegova odluka. (Izvor: Radio Sarajevo)

***

TV KOMENTATOR PROMIJENIO IME I NA FEJSU: Uz foto, stavio status "Selam Alejkum dobri ljudi..."

Popularni sportski TV komentator Mustafa Mijajlović, ranije Marjan, nedavno je u švicarskom džematu u Baselu primio Islam. Poznato je kako je on aktivan na društvenim mrežama gdje objavljuje statuse koji se tiču praktično svih društvenih sfera, a ponajviše sporta.

Ovaj put Mustafin status bio je malo drugačijeg sadržaja od dosadašnjih. Naime, on je sve svoje Facebook prijatelje počastio fotografijom iz džamije uz poruku "Selam alejkum, dobri ljudi".

Mijajlović već neko vrijeme ne živi u Sarajevu nakon smrti oca, pa je zamrznuo i angažman na Face TV, gdje je s velikim entuzijazmom i patriotizmom pratio nastupe bosanskohercegovačkih sportista.

Mijajlović kao dijete mama