Koliko je Goran Bregović (67) velika svjetska zvijezda, dokaz je još jedan odličan koncert, ovoga puta održan u Moskvi, za zatvaranje Dana Beograda u ruskoj prijestolnici. U parku "Gorki" orila se strastvena i vatrena muzika Bregovićevog orkestra, a ovaj muzičar je pred sam koncert beogradskom "Blicu" otkrio zanimljive detalje iz svoje svakodnevnice. Opušten i nasmijan, Brega je pred sam nastup novinare uveo u backstage.

Jeste li spremni za koncert, mnogo je ljudi stiglo... Da li ipak ima treme, nekog osejćaja u stomaku i pored toliko godina i nastupa?

- Nema treme, očekujem da se zabavljamo i da nam bude dobro.

Da li ste za Moskvu pripremili neki poseban repertoar, onako baš za rusku publiku?

- Nemam ja nikakav fiksni repertoar, vidjećemo kako nas i šta ponese, to ćemo da sviramo.

Da li je tačna ona poslovica da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna i jaka žena? Vi ste prilično uspješni u svom poslu. Da li vas supruga podržava i podupire u svemu što radite?

- Nisam razmišljao o tome da iza muškarca stoji uvijek neka uspješna žena... Moja žena je jedina u mojoj porodici koja očajno pjeva, ona ne ume da sastavi dvije note... Ali jeste potpora, bolje da podupire nego da se opire.

Da li biste voljeli da neka od vaših kćerki krene vašim stopama ili mislite da je vaš posao pretežak?

- Ne mislim da je ovo teško, nego to obično ne ispadne kako treba kada nasljednici imaju isti posao kao roditelji. Moja najstarija kćerka ima 21 godinu, ona je na likovnoj akademiji. Ona je istjerala i srednju muzičku i balet, a ove dvije mlađe su odustale odavno. Nemaju one teret moje slave i karijere. One su Francuskinje. Evo, bile su u novembru na koncertu u Beogradskoj areni i iznenadile se... Srednja kćerka mi je rekla: "Pa ti si zvijezda, a ja te gledam kod kuće u pidžami!".

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva (Hello!)