U Osijeku (Hrvatska) u subotu ujutro troje mladih ljudi poginulo u strašnoj nesreći u Ulici cara Hadrijana kod "remize" u ovom gradu! Jednu žensku osobu iz automobila je Hitna pomoć prevezla u KBC Osijek. Hitne službe dojave su dobile oko 4:50h i brzo su stigle na lice mjesta! Scena je bila jeziva...

U nesreći su poginula dva mladića u dobi od 20 i 24 godine, a poginula je i 25-godišnjakinja, dok je 21-godišnja djevojka teško povrijeđena. Četvero mladih BMW-om se vraćalo iz noćnog izlaska iz jednog narodnjačkog kluba. Automobilom je upravljao 20-godišnjak. Navodno je tragediji kumovao i alkohol. Pretpostavlja se da je zbog leda na cesti i neprilagođenog načina vožnje takvom stanju u saobraćaju automobil marke BMW sletio s ceste, udario u drvo i prepolovio se. Nezvanično, auto je jurio možda i 140 km/h.

Osijek nesreća 04/01/20a

Motor je BMW-u izletio kroz haubu, a automobil je gotovo prepolovljen. Dijelovi su razbacani po cesti i livadi, metrima od mjesta sudara u Ulici cara Hadrijana u Osijeku.

- On je bio moj prvi unuk. Izgubila sam dijete i sahranila roditelje, ali ne znam kako ću preživjeti. Zbog njega otišla su još dva života, izjavila je za 24sata shrvana Marija Brčić, baka Brune Barišića (20), poginulog vozača automobila.

Poginuli su i putnici iz auta Mihael Horvat (24) i Ena Svalina (25), a Doris Cukrov (21) je preživjela i oporavlja se u osječkoj bolnici. Dvije djevojke i dva mladića BMW-om E39 zaputili su se Ulicom kneza Trpimira, iz popularnog osječkog noćnog kluba, 500-tinjak metara prema tvrđi.

Neslužbeno se doznaje da Bruno već godinama vozi automobile. Brunina baka zna da joj je unuk polagao vozački ispit, ali nikada ga nije pitala je li vozačku dozvolu dobio. Tvrdi da je uvijek bio društven i volio se zabaviti, a o njoj je uvijek brinuo. Bruno, iako je iz Tenje, često je boravio u Osijeku kod bake s kojom se skoro svaki dan dopisivao ili barem vodio video-pozive kada nije mogao doći.

Marija je novinarima rekla kako je Bruno radio kao zaštitar. Kod nje je bio i u petak prije nego što se s prijateljima uputio u izlazak.

Osijek nesreća 04/01/20a

Kraj Brune, na suvozačevom mjestu, sjedio je Mihael Horvat (24) koji je volio automobile i koji se bavio njihovom preprodajom. Od trenutka kada se pročulo da je Mihael stradao, na njegovom Facebooku prijatelji su izražavali žaljenje. Slično je i na profilu Ene Svaline (25).

- Ena, bila si anđeo, osoba koja živi punim plućima, kojoj nitko nije mogao stati na kraj. Bila si čudo od djevojke i uvijek nasmijana i vedra.. - pisalo je u jednoj od mnogih objava na Eninom profilu.

Jedina koja je preživjela nesreću je Doris Cukrov (21), koja je sjedila iza vozača.

- Tata se upravo vratio iz bolnice i donio dobre vijesti. One gluposti da je osoba preminula u bolnici su neistinite. Doris je u stabilnoj situaciji s par napuknuća kostiju i malim hematomom na glavi. Doktor je rekao da se Doris drži super i da će se ta napuknuća zakrpati, a hematom riješiti. Sestro drži se, voli te braco – objavio je na svom profilu Dorisin brat Antonio Cukrov.

Četvero mladih bili su jako dobri prijatelji koji su često izlazili zajedno. Kako doznajemo Ena je radila vani i u Osijek je došla na kraći odmor.

DAN ŽALOSTI. Zbog ovog tragičnog događaja koji je potresao građane Osijeka, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić proglašava utorak 07.01.2020. godine – Danom žalosti u Gradu Osijeku!

- Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Osijeka te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Osijek. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima. Pozivamo pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost da svoje programe prilagode obilježavanju Dana žalosti na način da emitiraju programe koji su po svojoj naravi prigodni obilježavanju tog dana, objavili su iz Ureda gradonačelnika Osijeka.

Osijek nesreća 04/01/20a