U Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu odigrala se prava porodična drama, nešto prije 22 časa u utorak, tokom koje je D.S. (41) polomio prst na ruci svojoj maloljetnoj kćerki (13), zatim je njoj i supruzi M.S. (34) prijetio nožem, da bi na kraju skočio sa petog sprata zgrade.

Kako svjedoci objašnjavaju za Telegraf, kada je doznao da mu zbog nanošenja tjelesnih povreda prijeti do četiri godine zatvora, on se uputio do kuhinjskog prozora i bacio se.

- M.S. trpi nasilje već 15 godina. Sad se zaposlila poslije godinu dana, tako da mislim da je ljubomora razlog za ovaj posljednji napad. Kad se čulo da se nešto dešava u stanu, neko je očigledno pozvao policiju, a njoj niko od komšija nije htio da otvori vrata - objašnjava jedan od susjeda.

Novi Beograd nasilje suicid 02/01/2018 1

U trenutku incidenta u stanu se nalazila i njihova godinu dana mlađa kćerka (12), kao i djevojčica od sedam godina koja je došla u posjetu tetki M.S.

Komšije iz zgrade tvrde da su čule žestoku svađu iz stana:

 - Čuli smo buku i lomljavu iz stana a poslije nekog vremena je izletjela žena koja je jaukala i dozivala pomoć. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć. U jednom trenutku, dok je ona bila napolju njen suprug je iskoristio priliku i skočio kroz prozor stana.

- Nakon napada roditelj D.S., je pitao M.S. «Jesi li srećna sad?» - navodi komšija i dodaje da smatra da je on htio sve da ih pobije na spavanju, jer je nož izvadio iz pidžame.

Na lice mjesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i policija. Na mjestu na koje je D.S. pao, vide se ostaci krvi koju je kiša već oprala.

Iz Hitne pomoći je navedeno da je djevojčica sa prelomom ruke prevezena u Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj, dok je napadač prebačen na Urgentni centar na odjeljenje reanimacije. On je u trenutku pada na pločnik davao znake života.

Novi Beograd nasilje suicid 02/01/2018 1