Nastradali i dvojica njegovih prijatelja posudili Buggy četverotočkaš kojim su sletjeli s puta.

Busovača je obavijena tugom nakon što je prekjučer u mjestu Putiš došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 21-godišnji Asmir Alispahić, dok su dvojica njegovih prijatelja povrijeđena.

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), do nesreće je došlo oko 17.35 sati kada je četverotočkaš sletio s lokalnog puta u mjestu Putiš.

- Tom prilikom 21-godišnji Asmir Alispahić iz Busovače je podlegao, dok su saputnici iz četverotočkaša, dvije osobe, prevezeni u bolnicu Nova Bila zbog zadobivenih povreda - potvrdili  su iz Operativnog centra SBK.

Kako se doznaje, mladići su posudili Buggy četverotočkaš od prijatelja i odlučili se provozati. Vozeći Buggy, na jednom dijelu puta nisu uspjeli savladati krivinu, zbog čega su sletjeli s puta. Alispahićevi prijatelji uspjeli su iskočiti, dok je 21-godišnjak, nažalost, ostao u četverotočkašu. Nekoliko puta prevrnuo se u Buggyju, a zadobivenim povredama podlegao je na licu mjesta.

Iako su na mjesto tragedije ubrzo došli policajci i ekipa Hitne pomoći, nažalost, dežurni ljekar mogao je samo konstatirati smrt 21-godišnjaka.

Uviđajnim radnjama, kojima je rukovodio dežurni tužilac SBK, trebaju biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije koja je potresla mjesto Putiš i Busovaču, gdje je živio poginuli mladić, za kojeg prijatelji imaju samo riječi hvale.

OPROŠTAJNE PORUKE. Ova tragedija potresla je Asmirove prijatelje, koji još ne mogu vjerovati da ga više nema. Od njega su se, emotivnim porukama, opraštali na Facebooku.

- Ponosni smo što smo te imali, a neizmjerno tužni što smo te izgubili. S puno ljubavi i tuge čuvat ćemo te u našim srcima. Ostavio si trag koji se ne briše, prazninu koja je iza tebe ostala ništa ne može popuniti - samo je jedna od brojnih poruka.