Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Sarajevo otkrili su šest imigranata!

- Prilikom redovne kontrole carinjenja robe na carinskoj ispostavi Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje primjetili su poderanu ceradu na krovu kamiona BiH registracijskih oznaka. Detaljnim pregledom kamiona službenici UIO su pronašli šest skrivenih imigranata, pet mlađih muškaraca i jednu žensku osobu. Isti su, prema njihovim tvrdnjama iz Iraka, a u kamion su ušli u Livnu, tako što su rasjekli ceradu na krovu kamiona. Prema daljim navodima namjeravali su se prebaciti u Italiju i dobili su informacije da ovaj kamion prevozi robu u tu zemlju. O ovome je Uprava obavjestila nadležnu policijsku aganciju koja je dalje poduzela mjere iz svoje nadležnosti - navelo je danas Odjeljenje za komunikacije i međunarodnu saradnju UIO BiH, uz fotografije kamiona...

Otkriveni migranti 25/06/18 0

Otkriveni migranti 25/06/18 0

A danas je održana 147. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, za koje se tvrdi kako kontinuirano prati stanje s migrantskom krizom.

- Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, upoznato je s Informacijom o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini, a u vezi s povećanim prilivom migranata. Konstatirano je da se procesi i upravljanje migrantskom krizom, koliko je to moguće, drže pod kontrolom te da se prati migrantski val i reagiranja koja dolaze kako iz zemlja preko kojih migranti ulaze u BiH tako i zemalja EU - naveli su iz Vijeća ministara.

Da bi se uspješno provodile aktivnosti na sprečavanju ilegalnih ulazaka migranata u BiH i njihovo krijumčarenje, neophodno je povećati obim kontrole granica. U tom pogledu  apeluje se na Graničnu policiju da ubrza prijem kadeta.

Otkriveni migranti 25/06/18 0

NEMAJU INTERES ZA OSTANAK U BiH. Od početka godine do 21.06.2018. godine, Službi za poslove sa strancima prijavljeno je 7.128 nezakonitih migranata. Namjeru za azil u BiH iskazalo je 6.354 osoba, ali samo 611 ih je podnijelo zahtjev za azil, što govori da migranti nisu zainteresirani za ostanak u BiH.

SMJEŠTAJ U HADŽIĆIMA I VELIKOJ KLADUŠI. Nakon što je Vlada Federacije BiH dala saglasnost,  uskoro bi u funkciju trebala biti stavljena kasarna "Ušivak" u Hadžićima i objekt Agrokomerca u Velikoj Kladuši, gdje bi se smještali migranti. Prema procjenama, u Unsko-sanskom kantonu (USK) nalazi se između 1.600 i 1.800 migranata.

POVEZANO
Gradski park Bijeljina noćŠOK INFORMACIJA DA SU 4 MIGRANTA BRUTALNO SILOVALI 18-godišnjakinju u Bihaću nije istinita!

(Doznajemo.com)