Priča portala Doznajemo.com od prije nekoliko godina, o tome kako centrom Sarajeva zajedno šetaju pokrivena i otkrivena Sarajka stekla je gotovo globalnu popularnost, a ovih dana dobila je još jednu svoju verziju...

Naime, Internetom se ovih dana brzo proširila fotografija snimljena u naselju Socijalno, prekoputa upravne zgrade "Elektroprivrede BiH", a na kojoj se vidi kako zajedno na skuteru sjede časna sestra i pokrivena djevojka - muslimanka.

Snaga ove fotografije u tome je što još jednom ilustrira mnogo hvaljenu vjersku toleranciju u glavnom bosanskohercegovačkom gradu, kojeg su ne tako rijetko zbog prisustva različitih religija nazivali "Jerusalemom Starog kontinenta"... Sarajlije znaju da nije nemoguće da se ovako nešto dogodi, poput toga da dvije djevojke različitih vjeroispovijesti zajedno voze motor.

Ipak, iza ove najnovije fotografije na kojoj su djevojke zajahale skuter, krije se (ne)očekivana priča...

Na motoru Sa 27/07/19a

Preciznije, u pitanju je to da ova fotografija i video snimak nisu nastali spontano!

U pitanju je snimak koji je sačinjen u produkciji kompanije FotoART Gordana Memije, a u okviru projekta pod nazivom vidiovo. Kako navode, u pitanju je potpuno novi medijski poduhvat koji ima za cilj da "promijeni ne samo shvatanje medija i novinarstva kao katalizatore za veće društvene promjene, nego i da u potpunosti promijeni navike čitatelja, gledaoca i javnosti na bolje".

Na motoru Sa 27/07/19a

(Doznajemo.com)