Vijest da je preminula učenica srednje škole Selina Pašić sinoć je šokirala Cazin i otad ne prestaju izrazi saučešća i posljednji pozdravi njenih vršnjaka, porodice i školskih prijatelja na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama se sa preminulom djevojkom iz Cazina oprostio i kolektiv srednje škole Cazin, u kojoj je Selina bila učenica trećeg razreda.

- Njena tužna sudbina i prebrzo i iznenada prekinuta mladost velika je poruka svima nama, posebno mladim ljudima da je odlazak uvijek blizu i moguć i da žive život, budu sretni i šire ljubav i prijateljstvo, jer nikada ne znaju kad i gdje će smrtni čas doći. Cazin pamti teških dana i iskušenja, ali su ovi trenutni posebno teški i tužni, jer se opraštamo sa mladim životom koji je tek počeo i koji je imao brojne snove, nade i očekivanja.

Sigurni smo da rodbina, prijatelji i poznanici rahmetli Seline nikada neće zaboraviti njen topli osmjeh i dobru dušu i molimo Boga dragog da joj podari lijepi džennet, a njenim najbližima neka dadne sabur i snagu da lakše prebrode ovo teško vrijeme i dalje nastave u životu. Svima nama koji ostajemo ovo je opomena i molimo Boga da nadalje sačuva svakoga ovakvog iskušenja i preranog gubitka svojih mladih i najmilijih - piše u komentaru portala Cazin.net.

Tužna vijest brzo se proširila društvenim mrežama, a informacija o Selininoj smrti objavljena je i na Facebook profilu II srednje škole iz Cazina u kojoj je Selina išla u treći razred.

- Obavještavamo javnost da je, nakon postoperativnih komplikacija, preminula učenica trećeg razreda naše škole Selina Pašić. Nažalost, još jedan dan obavijen tugom i bolom zbog gubitka mlade duše, dočekao je kolektiv naše škole. Boga dragog molimo da našoj Selini podari džennetske ljepote, a njezinoj porodici neka je veliki sabur. Zauvijek ostaješ u srcima i dušama tvojih kolega i profesora – stoji u objavi ispod koje je potpisan direktor škole Haris Ćoralić.