U naselju Šepići kod Cazina (BiH) u četvrtak se u 11:43 sati dogodilo ubistvo. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK)  potvrđeno je da je otac nakon svađe ubio sina. Cazin je potresla ova tragedija koja je šokirala mali krajiški grad.

Naime, u MUP-u su potvrdili da se Policijskoj stanici Cazin obratio građanin koji je prijavio pucnjavu u dvorištu jedne porodične kuće.

- Odmah po prijavi upućena je patrola koja je u dvorištu vlasnika imanja Sulejmana Burzića (75) zatekla Vernesa Burzića (53) koji nije davao znakove života. Policija je došla do saznanja da je izvršilac ubistva Sulejman Burzić. Riječ je o ocu Vernesa Burzića, koji je tom prilikom odmah lišen slobode. Navedenom incidentu prethodila je svađa, naveli su iz policije.

Cazin ubistvo 15/08/19

Foto: Ubijen je 53-godišnji Vernes Burzić

Policija je ustanovila da je Sulejman sa više hitaca vatrenim oružjem u predjelu vrata i grudnog koša pogodio Varnesa, te mu tako nanio smrtonosne povrede. Prema nekim informacijama, upucao ga je sa pet metaka i tukao šipkom dok je ležao na podu...

Izvor iz policije je potvrdio da je ova tragedija kulminacija svađe koja je trajala duže vrijeme.

- Sin je bio konfliktna osoba, naginjao je malo selefijama. To je, nažalost, sada kulminiralo ovom tragedijom - tvrdi jedna osoba koja je navodno upućena u slučaj.

Na licu mjesta je, prema izjavama očevidaca, bio i drugi sin Emir Burzić koji je uspio pobjeći s mjesta ovoga strašnog zločina.

Na mjesto događaja izašla je i dežurna ekipa Doma zdravlja Cazin, koji su kod lica B.V. konstatirali smrt, a vizuelnim pregledom tijela ustanovljene su povrede u predjelu vrata i grudnog koša, nanešene najvjerovatnije vatrenim oružjem - navodi se iz MUP-a USK.

POVEZANO
Burzić Vernes posmrtnica 1NA POSMRTNICI VERNESA KOJEG JE UBIO OTAC SULEJMAN mogao se uočiti i ovaj detalj... (FOTO)