Priča o djevojčici Eni iz Gračanice i njenoj nani Havki, odjeknula je u medijima i na društvenim mrežama. Brojni građani iz BiH, regiona i dijaspore reagovali su u velikom broju, želeći pomoći porodici, no čini se da ima dosta nejasnoća...

Iz lokalnog Centra za socijalni rad tvrde da djevojčica nije ostavljena, kako se navodi u prilogu, te da je majka staratelj i redovno dolazi i bude s kćerkom.

Direktorica Centar za socijalni rad u Gračanici izjavila je da duži period sarađuju s ovom porodicom, da nana nije ispunjavala uvjete za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite, ali su dobijali jednokratne novčane pomoći te redovno dobijaju hranu i druge potprepštine.

Uvezali smo se s Merhametom i prihvatnim centrom Duje, zamolili smo ih da se toj porodici pruži podrška i imali su gotovu hranu, ali i pakete namirnica, higijene i drugo. Nama je nepoznanica da se sad pojavljuje ova priča i situacija. Nisu ostavljeni – navela je direktorica Centra Jasminka Begović za Internet stranicu Radio Sarajeva.

POVEZANO
Ena Huskić Havka pomoć 2018DRUGA STRANA PRIČE O NANI i mami gladne devetogodišnje djevojčice (9) iz Gračanice. Jeste li znali?!

Istakla je i da djevojčica nije ostavljena, kako se navodi u prilogu, te da je majka staratelj i redovno dolazi i bude s kćerkom.

–  Danas smo imali sastanak kod gradonačelnika i sa direktorom škole koju pohađa djevojčica. Direktor kaže da ne može da vjeruje da ima dijete u njegovoj školi da je gladno. Rečeno je da ima garderobu, mobitel, da je pokriveno besplatnim užinama, da je pokrivena ekskurzijama. Iz Merhameta su nosili hranu na kućni prag jer nana nije htjela dolaziti. Čak i kada je rekla da joj se ne sviđa, da hoće namirnice da sama kuha, tako je urađeno – dodala je Begović.

POVEZANO
Ena Gračanica zaglavljeTOKOM NOĆI UKLONJEN VIDEO: Ena je prije 2 godine dobila vrijedne donacije, gdje su te stvari??