Četverogodišnji dječak I.B. stradao je smrtno, pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima u naselju Zeleni, u nekadašnjoj industrijskoj zoni u Rožajama, u utorak oko 17 sati.

Na mališana je, dok se igrao u blizini ograde DOO "Tofi", pala teška metalna kapija i prikliještila ga. Čuvši vrisku unezvjerene braće i sestara, starosti od šest do devet godina, pritrčao je jedan prolaznik i pokušao da ga spase. Nekako je uspio da izvadi dijete ispod kapije i pohitao ka Domu zdravlja. Međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt dječaka.

POVEZANO
Kapija stradalo dijete Srbija 07/18 0NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SRBIJI: Kapija teška 200 kilograma ubila im sina jedinca (4)

Po svoj prilici, dijete je podleglo povredama koje su prouzrokovale gušenje - pišu beogradske "Novosti", pozivajući se na izvor koji ocjenjuju pouzdanim.

- Dao sam nalog da se uradi obdukcija tela stradalog deteta. Zahtevao sam i mišljenje veštaka mašinske struke, koji bi trebalo da odgovori na pitanje kako je došlo do iskliznuća kapije iz šina. U toku je uviđaj - izjavio je za spomenuti list osnovni državni tužilac u Rožajama Ivan Došljak, koji u prisustvu socijalnih radnika i članova familije trebae saslušati četvero braće i sestara koji su se nalazili pored dječaka u momentu kad je na njega pala kapija koja ga je ubila, ali i odgovorne iz firme na čijem ulazu je došlo do tragedije.

U DOO "Tofi", registrovanoj za vađenje građevinskog i ukrasnog kamena, krečnjaka, sirovog gipsa, krede i škriljca, koja se bavi i građevinom, u srijedu nismo uspjeli da nađemo sagovornika na ovu temu, jer, "stvar je u rukama tužioca".

Povodom tragedije koja je potresla grad, reagovao je i direktor Centra za socijalni rad u Rožajama Edin Hodžić.

- Porodica je bila korisnik socijalne pomoći. Bili su pod posebnom, pojačanom pažnjom socijalnih radnika. Neizmerno nam je žao što je do svega došlo. Evo, činimo sve da im pomognemo oko sahrane, a naravno, pomoći ćemo i nakon ove tragedije. Učinili smo koliko smo mogli - izjavio Hodžić, dirnut tragičnim događajem.

ČESTO SE IGRAO DALjE OD KUĆE. Stradalo dijete bilo je osmo u porodici, u kojoj je živjelo sa svojom polubraćom i sestrama. Otac djeteta, koje je znalo često da se igra podalje od kuće, kako tvrde u Rožajama, živi u Podgorici. Poslije donošenja njegovog tijela sa obdukcije u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dijete je u srijedu trebalo da bude sahranjeno.

Dječak iz Rožaja juče je stradao dok se sa drugom djecom igrao u mjestu Zeleni, kada je na njega pala metalna šipka. Portparol Višeg tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač potvrdio je Standardu ovu infomaciju, ističući da je slučaj pod ingerencijom ODT-a u Rožajama.