Sve spremno za koridu na izletištu! Očekuje se da će u Olovo 2. maja doći 10.000 posjetilaca, u glavnoj borbi čeka se okršaj Medonje i Gare!

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, ali, uz neprikosnovenu Čevljansku koridu, posljednjih godina među najpopularnije i naposjećenije spada i ona koja se održava na izletištu Buk kod Olova.

POVEZANO
Medonja korida Habibic 4NEZAPAMĆENO U BORBAMA BIKOVA U BiH: Pogledajte šta se desilo tokom borbe Medonje i Zeke! (VIDEO)

Korida Buk Olovo 2019 najava 1

Najzaslužniji za uspjeh ove koride je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona, a koji spada u red najboljih domaćina u Olovu.

Već sada sve je spremno za koridu na izletištu Buk, koja je zakazana za četvrtak, 2. maja.

Korida Buk Olovo 2019 najava 1

- Jedino na našoj koridi za 5 KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na izletištu Buk 2. maja. Borbe bikova su glavni razlog što hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije dolaze u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 18 borbi bikova, a šlag na kraju će biti sudar šampiona, mog Medonje i neporaženog Gare Mide Đulana - navodi Bjelić.

Korida Buk Olovo 2019 najava 1

Ovaj put nema Ronalda ni Mesija, ali stiže Struja Asima Zukića čiji će protivnik biti Lozonja Ade Selmana. Dolazi nam i Jelenko od Zire Ahmića koji će se bosti protiv Medonje Ive Ilića. Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne. Naravno, sve to ne bih stigao organizirati bez pomoći cijele porodice, a posebno moram izdvojiti sina Enisa i zeta Esu Alajmovića. Ovo nam je peta slavljenička korida na kojoj očekujemo više od 10.000 posjetilaca - najavljuje organizator Habib Bjelić.

Korida Buk Olovo 2019 najava 1

POVEZANO
Medonja korida 1JUTROS JAVILI IZ ČEVLJANSKE KORIDE: Nakon što je bik Medonja izgubio, evo šta se desilo s njim!

(Doznajemo.com)