- Kada su mi inspektori sinoć u 22 sata pokucali na vrata i obavijestili me da je moja supruga Merhunisa otela dijete u Hadžićima, doživio sam traumu. Kada su mi počeli pričati šta je sve uradila, bio sam u totalnom šoku. Zar meni ovo da uradi!? - započeo je svoju ispovijest Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, lažne patronažne sestre koja je u četvrtak u Hadžićima kod Sarajeva od familije Ismailovski otela bebu koja je rođena prije deset dana. Njegovu priču pod egidom "ekskluzivno" objavila je Internet stranica Radio Sarajeva.

Podsjetimo, Merhunisa Dedić je u četvrtak u 14.20 sati u stanu Ismailovskih iskoristila nepažnju i otela novorođenče, koje su, zajedno s njom, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli istog dana u 22 sata u hostelu "Ferijalac" u Sarajevu.

Reporterska ekipa Radio Sarajeva u petak je bila u naselju Goduša kod Visokog, a suprug otmičarke Merhunise Dedić, Muhamed, primio ih je u svojoj kući u kojoj je s njom živio posljednje dvije godine.

Na licu Muhameda vidljivo je bilo da je proveo noć bez spavanja. Za njega, ali i kompletnu porodicu Dedić, komšije iz naselja koje je šest kilometara udaljeno od Visokog imaju samo riječi hvale.

- Merhunisu sam upoznao u maju 2016. godine na svadbi moga rođaka. U augustu smo donijeli odluku da se vjenčamo i da nastavimo zajednički život u kući mojih roditelja. Toplo su nas primili, počeli smo zajednički početak, prisjeća se Muhamed, čvrstim glasom u želji da iz ove situacije koja ga je iznenada zadesila izađe još čvršći i jači.
 

POVEZANO
OTKRIVENA PRAVA ISTINA O OTMICIPRAVA ISTINA "ISPLIVALA": Merhunisa Dedić (28), lagala je mužu da je trudna, kad je došao termin...

Dok razgovaramo na terasi ispred velike porodične kuće Dedića, iz hodnika uplakana izlazi Muhamedova majka. Moli ga da govori samo istinu i da čuva obraz porodice.

- Ja sam završio medresu, a ona je hemičarka. Završila je srednju medicinsku školu. Sinoć, kada su mi inspektori kazali o kojoj osobi se radi, malo sam pogledao njene stvari i našao da me je lagala za fakultet. Nama je govorila da je u indeksu imala sve suhe "desetke", a vidio sam da tu ima i šestica, navodi Muhamed, dodajući da je Merhunisu doveo iz sela Duhri kod Kiseljaka.

U razgovoru s nama bio je izuzetno sabran. Imao je čvrst glas. Nedugo zatim nam se u razgovoru pridružio Muhamedov otac Šerif Dedić.

- Merhunisu smo, ja i moja supruga, prihvatili kao naše dijete. Primili smo je, ugađali im. Bili smo presretni kada smo čuli da ćemo postati dedo i nana blizanaca. Ona nam je prije godinu kazala da će roditi muško i žensko dijete. Jedva smo čekali da blizanci dođu, čak smo i sobu opremili sa dva krevetića. Šta nam ovo uradi familiji?, pita se Šerif Dedić.

Zanimalo nas je kako je protekla Merhunisina "trudnoća". Muhamed se prisjeća da su je posljednjeg mjeseca znali viđati ispred bolnice na Koševu, gdje im je govorila "da su blizanci super i da će ubrzo doći kući".

- Sa ocem Šerifom sam joj išao u posjete, nosili joj hranu, sokove, kolače... Dočekivala nas je ispred bolnice, kod "Klasove" prodavnice. Govorila nam je da se odlično osjeća, da su bebe super i da čeka dozvolu ljekara da uskoro može doći kući u Godušu. Sve vrijeme nas je lagala i izmišljala da je u bolnici, nastavlja ispovijest Muhamed, koji je prema tvrdnjama njegovih komšija, kad je prošlog mjeseca doznao da treba biti otac blizanaca u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta poručio da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun i da će on podmiriti sve troškove.

Tvrdi da ga Merhunisa više ne zanima. Ne želi je vidjeti očima i da od nje ovo sve nije očekivao.

- Nakon svega što je učinila, ovdje, kući u Godušu, joj nema povratka. Zakon neka radi svoje i neka odgovara za sve što je učinila i pogriješila. Pa i za sve laži i ovu otmicu djeteta. Vjerujemo u Boga i neka joj on sudi. Sve ovo je za mene završena priča i neka zna, da joj ja i moja porodica ovo nećemo oprostiti.

POVEZANO
Merhunisa Dedić FbSUPRUG: "Merhunisa me više ne zanima. Nakon svega što je učinila, kući u Godušu, joj nema povratka"