Stotine članova porodice, komšije, prijatelji, poznanici došli su jučer na dženazu Saudu Sultaniću (39) u Podorašac kod Konjica, mjestu u kojem ga je u ponedjeljak ujutro oko 7.30 sati brutalno likvidirao Edin Gačić (44), Banjalučanin, nastanjen u konjičkom selu Brđani.

Ni treći dan otkako je Sultanić izrešetan i ubijen u trgovini u kojoj je radio i bio suvlasnik, nije bilo traga opasnom ubici. Desetine policajca bezuspješno su češljale teren šire okolice Konjica.

POVEZANO
Mirza Rožajac - Edin GačićJEDAN OD ŠEFOVA POLICIJE PRIZNAO: Znamo da su građani zabrinuti zbog ubice u bijegu, ali Gačića...

Potraga za Gačićem 07/02/19 0

Podorašac kod Konjica: Stotine članova porodice i prijatelja došlo na ispraćaj ubijenog Sultanića (Foto: M. Tabaković)

Istovremeno, Konjičani žive u velikom strahu, pogotovo zbog nezvanične priče koja se uveliko pronosi, da je Gačić, navodno, odranije imao spisak osoba koje namjerava likvidirati. Ovu informaciju u policiji nisu mogli potvrditi. Ljudevit Marić, predstavnik za javnost MUP-a HNK, izjavio je da se potraga za osumnjičenom osobom nastavlja:

- Provjeravamo sve informacije sigurnosnih agencija. Reagiramo i na dojave građana. Ima nekih pomaka...

Potraga za Gačićem 07/02/19 0

Gačićeva kuća na kraju sela Brđani (Foto: S. Šabić)

POVEZANO
Konjic ubistvo 04/02/19UBICI IZ KONJICA EDINU GAČIĆU OVO JE 3 PUT: Već je ubio svoju majku Sifetu u Zenici i bivšeg druga..

Reporteri "Dnevnog avaza" posjetili su i jučer Brđane, gdje je živio trostruki ubica. Ulazna vrata koja vode u prizemlje njegove kuće na kraju sela bila su širom otvorena, iako tu policije nije bilo. Vrata koja vode na sprat kuće bila su zabarikadirana daskama i metlom.

U neposrednoj blizini Gačićeve kuće s porodicom živi Safet Prguda, koji je jedini bio spreman dati izjavu za medije.

- Čuo sam da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilna osoba. Nije mi bilo svejedno da takva osoba živi u mom komšiluku, ali šta sam mogao, svako ima pravo da kupi nekretninu i nastani se gdje želi. Mogu vam reći da nismo zadovoljni radom policije. Evo, kao što vidite, njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami - izjavio je Prguda.

Potraga za Gačićem 07/02/19 0

Prguda: Jedini pristao dati izjavu za medije

Ostali mještani uglavnom su zaključani i nikome ne otvaraju. Tek jedna žena, koja je tražila da ostane anonimna, ispričala nam je da ne spava otkako je čula šta se dogodilo sa Sultanićem te se boji za porodicu i sebe. Ni ona nije zadovoljna, jer primijeti da tek po jedan policijski auto dnevno prođe kroz selo.

- Lakše bi mi bilo da ima više policije u selu. Ovo je strašno - poručila je zabrinuto.

Moguće da je pobjegao vozom

Potraga za Gačićem 07/02/19 0

Pretražuje se i stari željeznički tunel

Za razliku od mještana, u policiji tvrde da su non-stop na terenu. Izvor blizak istrazi za spomenuti list je izjavio kako se vrši detaljna pretraga šume iznad sela Brđani i Podorašca te pećina i lovačke kuće, kao i starih željezničkih tunela kojima je nekada vozio "Ćiro".

- Ne isključujemo ni mogućnost da je ubica pobjegao vozom sa stanice u Brđanima koja je slabo kontrolisana - naveo je ovaj izvor.

Inače, navodno je snimak s videonadzora iz prodavnice u kojoj je Gačić ubio Sultanića izuzelo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

POVEZANO
Gačić potragaDossier Edina Gačića LEDI KRV U ŽILAMA!! Bilo je pitanje dana kad će OPET NEKOG UBITI?