Biljanska dolina obavijena je tugom nakon što je prije tri dana stigla vijest da je preminuo mladi sugrađanin Elmedin (Mujo) Dautović.

26-godišnjak je poginuo u nesreći na radu u Švicarskoj. Prema zvaničnom izvještaju policije  Elmedina je pogodio veoma jak vodeni pritisak iz cijevi, te je tom prilikom na licu mjesta nastupila smrt.

Dženaza se treba obaviti danas (nedjelja) 11.09.2016. godine na mjesnom mezarju u Malinama, poslije Ikindije namaza.
Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana Elmedinu je bila svadba.  

Biljanska dolina.org prenosi zaista dirljive rijeći Ferida Ajanovića o nastradalom mladiću Elmedinu...

- Zaista je suvišno o Elmedinu i komentarisati, a najviše u prilog tome je skup ljudi na dzenazi koji je plakao. Elmedin rahmetli je bio iznad svega tih, povučen, čestit, i poslušan prema svakom, pogotovo prema roditeljima. Posebno me je dirnuo govor ef. Ibrahima Hadžica koji je rekao sljedeće "da je rah. Elvedin bio učenik generacije u džamiji, da je bio redovan klanjać svih vaktova... kao mlad je postio i radio sve što hajirli insani rade, svi koji su poznavali ovoga momka nakon ovog saznanja žale za njim. Normalno je da djeca roditelje ispraćaju, brata Elmedina ispraćaju roditelji i džem'at koji je skrhan bolom za ovim mu'minom. Mene ko Allahova roba, je posebno dojmilo roditeljsko mu'minsko držanje u ovoj nesreći. Puno bih toga imao za reći, ali reći ću za kraj jedno : "želim da mu Allah podari sve najljepše deredže u Džennetu, a smrt nikog neće izostaviti. Smrt nema pravila kad će nastupiti. Smrt nastupa u času suđenom, zato se spremimo za ovaj dan i čas. Kjullu nefsin zaikatu meut, summe ilejna turdžeun.. Svako živo biće če smrt okusiti i Allahu se vratiti.... Uzvišeni Gospodaru molim te smiluj se Muji i Suadi, Elmedinovim roditeljima i rodbini. Innalillahi ve inna ilejhi radziun.