Ahmed Atić (19) i maloljetni Sedin Daul (17) iz Prusca poginuli su u stravičnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju desila u mjestu Čurčića Lug, na magistralnom putu Donji Vakuf - Bugojno.

Njihov prijatelj Samir Hadžija (20) teško je povrijeđen, a nakon ukazane pomoći u travničkoj bolnici hitno je prebačen na dalje liječenje u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu (UKCS). Stradali mladići nalazili su se u automobilu škoda, koji se pod nerazjašnjenim okolnostima sudario s autobusom i automobilom passat.

OPASNA KRIVINA. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) juče su saopštili kako se nesreća desila oko jedan čas iza ponoći, ali nisu navodili druge detalje. Ipak, kako doznajemo, do sudara je došlo na veoma opasnoj krivini, na mjestu gdje su nezgode veoma česte, a prema prvim informacijama, alkohol i brza vožnja bi mogli biti glavni uzroci. Usljed siline udara dvojica mladića su poginula na licu mjesta, a po dolasku policijske patrole i Hitne pomoći, Hadžija je i dalje bio živ, nakon čega je hitno prebačen do obližnje bolnice.

Oni su inače krenuli kući sa svadbe u Donjem Vakufu. Zbog ove saobraćajne nesreće saobraćaj je bio neko vrijeme obustavljen i preusmjeravan preko Prusca. Koliko je ovaj dio puta opasan, najbolje se moglo vidjeti prošlog vikenda, kada je takođe poginuo M.E. iz Gornjeg Vakufa (44). On je bio za volanom automobila golf, koji je podletio pod kamion s prikolicom, nakon čega je ubrzo preminuo.

DŽENAZA za Atić Ahmeda i Daul Sedina treba se obaviti 15.08.2016 (ponedjeljak) iza ikindije namaza ispred Handanagine džamije u Pruscu.

(Doznajemo.com/Nezavisne novine/Foto: Bugojno danas/BUG)