"Ma, bio sam konj! Ona je s njim već dulje, ali sam se ja pravio da ne vidim jer nisam želio. Sramota me je", izjavio je za 24sata.hr šef stožera Civilne zaštite i predsjednik seoskog HDZ-a u jednom slavonskom selu. Podsjetimo, sa svojim 24-godišnjim sinom je 27.12. oko 20.30 sati nenajavljeno došao kući, gdje je zatekao 43-godišnju suprugu i svećenika Mirka Mrnarevića (47), župnika župe u Slakovcima.

Ono što su otac i sin tad vidjeli očigledno im se nije svidjelo pa je uslijedila salva uvreda i prijetnji prema zatečenom dvojcu, zbog čega su, nedugo poslije, otac i sin privedeni. Policiju je, navodno, pozvao upravo svećenik Mrnarević zbog prijetnji smrću koje su mu tom prilikom izrečene.

Državno odvjetništvo izreklo im je zabranu prilaska i zabranu kontakta sa ženom i svećenikom te su potom pušteni na slobodu. Izašavši iz pritvora nakon dva dana, otac i sin došli su kući, ali tamo nije bilo nikoga. Njihova supruga i majka otišla je od kuće, navodno, pronašavši privremeno utočište u Župnom dvoru u Slakovcima, kod svećenika.

- I nije bilo nikakvog nasilja kad smo sin i ja došli kući. Nije nitko nikoga udario, ali smo rekli svašta. Samo provjerite gdje je ona sad, živi kod njega u župnom dvoru - tvrdi ogorčeni muž.

 - Istraga traje i zbog toga ne smijem davati nikakve izjave. Ona će uskoro biti gotova i ja ću izaći u javnost s onim što je doista bilo - izjavio je svećenik Mirko dodavši kako gospođa o kojoj se radi, a i on, nisu dobro jer su dobili ozbiljne prijetnje smrću.

Svećenik Mrnarević ima dugu prošlost druženja sa svojim vjernicama, odnosno domaćicama koje zapošljava u svom Župnom dvoru. O njemu je list 24sata pisao i u osmom mjesecu 2005., kad je bio župnik u župi u Dalju. Tad se pisalo o navodnom ljubovanju mladog župnika s jednom mještankom, koju je također angažirao da mu bude domaćica u Župnom dvoru. Mrnarević je tad u unajmljenom stanu u Osijeku živio sa svojom odabranicom. Biskupija ga je tad "kaznila" premještajem u drugu župu.

- Nije on za svećenika, on vozi motor, nosi kožna odijela, majicu na kojoj piše "Nemam curu" - rekle su tad vjernice iz Dalja.

Navodno je i u Tenji bio "nemirnog duha".

- Dok je bio župnik u Levanjskoj Varoši, živio je u Tenji. I tu je također imao "domaćicu" s kojom je, na kraju, i otišao nekamo dalje živjeti. Nisu se baš skrivali. Svi smo znali da su par - izjavila je jedna mještanka Tenja.