U Janjićima kod Zenice, na mjesnom mezarju, danas poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza dvojici stradalih mladića, Huseinu Deliću (24) i Almenu Begoviću (19).

Na mezarju bolna tišina, tuga i suze. Svi su oplakivali prekinutu mladost. Za Almena i Huseina svi imaju samo riječi hvale, a današnja dženaza, koju po broju prisutnih ne pamte Janjići, govori o kakvim momcima je bila riječ.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Djevojka Audi nestali mladićiDJEVOJKA KOJA JE U DISKOTECI ZADNJA PRIČALA sa trojicom poginulih mladića: Upoznali smo se i onda...

POVEZANO
Potraga za mladićima BaltićREKONSTRUKCIJA KRETANJA TROJICE POGINULIH MLADIĆA: Zadnji put prije nesreće javili su se iz Viteza

Članovi porodice, brojni prijatelji, komšije i sugrađani, vidno shrvani bolom, oprostili su se od dvojice mladića čiji su životi nesretnim okolnostima ugašeni u noći na nedjelju, kada su doživjeli saobraćajnu nesreću.

Svi su nadali da će potraga za njima, koja je pokrenuta u nedjelju, imati drugačiji završetak - ali obistinile su se najcrnje slutnje.

Podsjetimo, mladići su u noći sa subote na nedjelji sletjeli u rijeku Lašvu. Njihova tijela pronađena su u vozilu, rano u ponedjeljak, dok se za tijelom trećeg mladića, vozača Amara Kozlića, i danas intenzivno traga.

Zbog ove nezapamćene tragedije danas je na području Zenice proglašen Dan žalosti.

(Doznajemo.com/072info)