Nevjenčani suprug Ahmet Marinković (40) sjekao me je žiletom po tijelu, butinama i stražnjici, a na kraju me i žigosao, izjavila je Marija Ferizović (21) iz Kaluđerice u svojoj šokantnoj izjavi u policiji. Marija je u kratkoj ispovijesti za Alo! ponovila zapanjujuće detalje o torturi koju je preživjela

- Načuo je neku priču da sam ga, navodno, varala. Držao me je dva dana zaključanu u kući i iživljavao se gore od životinje! Prebijao me šipkom, motkom, ubadao makazama, ispekao ekserom, pržio cigaretom i sjekao žiletom. Vjerujte da me je sramota da vam ispričam sve šta mi je uradio. Tu je bilo svega i svačega, a ovo je samo onaj manji dio...

Jedva sam smogla snage da ga prijavim i pozovem policiju, jer mi je najstrašnije prijetio. Odlučila sam da ga prijavim, jer sam željela da moja djeca budu dobro. Vjerujte mi da sam jedva skupila snage da to uradim... - tvrdi Marija Ferizović posljednjim atomima snage, poslije saslušanja u policiji i ljekarskog pregleda. Ova žena je inspektorima sa velikom mukom opisala užas koji je preživjela.

- Poslije stravičnog batinanja me je oborio na krevet i vezao. Iživljavao se naočigled naše troje djece! Uzeo je mašinicu i ošišao me do glave, a onda žiletom obrijao obrve - kroz suze se prisjetila Marija.

Odluku da ga prijavi donijela je posle brutalnog žigosanja usijanim gvožđem po čelu.

- Od bola sam se onesvijestila! Došla sam sebi kada mi se na lice sručila tečnost. Mislila sam da me poliva mlazom vode, ali sam ubrzo shvatila da moj čovjek urinira po meni! Ni to mu nije bilo dosta, nego je izvršio veliku nuždu, a onda mi na glavu nabio izmet i tjerao me da ga pojedem. Poslije dvodnevnog iživljavanja je izašao iz kuće. Razbila sam prozor i pobjegla - tvrdi Marija.

Ahmet Marinković je lišen slobode. Policajcima se pravdao da se "malo zanio", tvrdeći da je samo htio "da primora ženu da prizna da ga je njena sestra pokrala za 200 eura".

Na saslušanju kod tužioca negirao je da je ženu sjekao žiletom, pekao usijanim ekserima i gasio cigarete na njoj.

Ipak, njemu je sudija za predhodni postupak odredio pritvor do 30 dana i tereti se za porodično nasilje, za šta je zaprijećena kazna do 10 godina robije.

Kako doznajemo, nakon što je juče odveden na saslušanje kod tužioca, Marinković je mirno saslušao šta mu se stavlja na teret, a potom samo kratko rekao da ništa od navedenog nije tačno.

- Kazaću samo da nije istina da sam mučio sjekao i žigosao moju Mariju - tvrdio je na saslušanju Marinković, a potom odbio svaki vid komunikacije.

Prema navodima sagovornika Alo.rs, ostalo je upečatljivo kako se Marinković hladnokrvno držao svog stava, bez ijednog izraza na licu.

- Marinković ni u jednom trenutku nije pokazao znake kajanja, naprotiv, bio je gord i samovjeren, ali dio dokaza koji su prikupljeni, kao i Marijin iskaz, dosta govore o njegovim djelima.