Dvije osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na području Srpca i Banjeluke, potvrdila je Feni predstavnik za javnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Na magistralnom putu Srbac-Derventa, u mjestu Korovi, sinoć je došlo do sudara putničkog vozila Opel Zafira, kojim je upravljao Fahir Merdžanović (1954.) iz Gradačca i traktora s prikolicom, za čijim volanom je bio Teodor Knežević (1945.) iz Kobaša kod Srpca.

Smrtno je stradala Izeta Merdžanović (1955.) iz Gradačca, koja je bila na mjestu suvozača u Opelu.

U drugoj saobraćajnoj nesreći, na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška, u Mahovljanima, rano jutros poginuo je Nebojša Balaban.

Vidović-Đaković je pojasnila da su u ovoj saobraćanoj nesreći učestvovala tri vozila, putnički automobil Volkswagen Golf , kojim je upravljao Darko Popović (1971.) iz Gradiške, drugi učesnik je teretno vozilo Citroen, za čijim volanom je bio Nebojša Balaban (1946.) iz Sefereovaca kod Gradiške te teretno vozilo Man s prikolicom, kojim je upravljao Ermin Orman iz Fojnice.

U oba slučaja obavljeni su uviđaji, a dežurna tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Biljana Marković je naložila da se preduzmu sve istražnje radnje i mjere na utvrđivanju uzroka saobraćajnih nesreća. Treba biti obavljena i obdukcija tijela stradalih.

POVEZANO
Kamion za odvoz smeća nesreća Njemačka 11/08/2017a(UZNEMIRUJUĆE) CIJELA PORODICA POGINULA U "GOLFU": Na auto se prevrnuo smetljarski kamion