Dvije osobe smrtno su stradale u saobraćajnim nesrećama koje su se noćas dogodile u Banovićima i Čeliću, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

85-godišnji pješak S.G. iz Banovića smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20:10 sati dogodila na dijelu regionalnog puta Banovići - Lukavac, u naselju Mušići.

- U ovoj nesreći su učestvovali automobil Renault Laguna kojim je upravljao 24-godišnji M.Š. i 85-godišnji pješak S.G., oba iz Banovića. Pješak je zbog zadobijenih povreda prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli, gdje je nakon ukazane pomoći dežurni ljekar konstatovao smrt, potvrdili su iz MUP-a TK.

Tri sata kasnije, 21-godišnji muškarac smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Brnjik nadomak Čelića.

Saobraćajna nesreća se dogodila noćas 15 minuta iza ponoći, a učestvovao je vozač automobila Golf inicijala N.I. On je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je sletio s ceste.

Smrt N.I. na mjestu događaja je konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Čelić.

U obje saobraćajne nesreće uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac.