Vozač Passata poginuo je na licu mjesta nakon što se s njegovim vozilom  frontalno sudario Renault.

U frontalnom sudaru VW Passata i Renaulta Lagune u mjestu Podvranić, na magistralnoj cesti M6.1, između Širokog Brijega i Posušja smrtno je stradala jedna muška osoba, doznaje s mjesta nesreće Bljesak.info.

Poginuo je vozač Passata, dok je vozač Renaulta u teškom stanju kolima Hitne pomoći prevezen u SKB Mostar.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 18.40 sati, a na mjesto nesreće došla su dva vozila Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg.

Saobraćaj je nekoliko sati bio u potpunosti obustavljen.

Tijelo smrtno stradalog uz pomoć hidrauličnih kliješta izvukli su pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

TRAGEDIJA I KOD ŽEPČA: U stravičnom sudaru na M-17 poginuo vozač Forda

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Žepča, poginuo je 34-godišnji A.A. iz Žepča.

Kako javlja Faktor, do nesreće je došlo nešto prije 23 sata, kada su se sudarili automobili Ford, kojim je upravljao A.A. i Renault, za čijim upravljačem je bio H.N. (21) iz Žepča.

Brzo nakon prijave, na mjesto događaja su izašli policija i ljekari Hitne pomoći. Vozač forda zadobio je teške tjelesne povrede, te je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je usljed zadobijenih povreda i preminuo.

Suvozač u Renaultu Ž.D. zadobio je lakše tjelesne povrede, koje su mu konstatovane u Domu zdravlja Žepče, gdje mu je ukazana i medicinska pomoć.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci iz Žepča.

(Doznajemo.com)