Ponovo je na cestama "crna statistika" u Bosni i Hercegovini. Naime, u dvije teške saobraćajne nesreće koje su se dogodile u Tuzli i Laktašima poginule su dvije osobe.

Osamdesetjednogodišnji muškarac čiji su inicijali A.K. iz Tuzle poginuo je u saobraćajnoj nesreći u tuzlanskom naselju Tetima, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Do saobraćajne nesreće došlo je kada je A.K. upravljjući automobilom opel kadet sletio s puta, nakon čega se vozilo prevrnulo.

Zbog zadobijenih povreda, vozač je sanitetskim vozilom prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, gdje mu je naknadno konstatovana smrt.

Uviđaj ove saobraćajne nesreće, koja se dogodila sinoć oko 20.30 časova, obavili su kantonalni tužilac i policija.

D.P. poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Jaružani, u opštini Laktaši, navedeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Stradali je život izgubio kada je sletio sa kolovoza automobilom fiat punto.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka sinoć su u 22.15 sati izvršili uviđaj na licu mjesta saobraćajne nesreće.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se danas izvrši obdukcija beživotnog tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS.