Novi snažni potres jutros je u 9:26 h zatresao Albaniju. Jačina mu je iznosila 4.3 po Richteru. Epicentar mu je bio 25 kilometara sjeverozapadno od Tirane, na dubini od 10 kilometara. Još nema informacija o mogućim žrtvama.

Podsjetimo, u zemljotresu koji je 26. novembra pogodio Drač u ovoj zemlji poginulo je više od 50 osoba. Na desetine ih je povrijeđeno, a mnoge su zgrade srušene. Nakon ovog potresa jačine 6.4 po Richteru uslijedilo je više od 1.000 manjih potresa, a neki smatraju da je u pitanju smirivanje tla!?

POVEZANO
TUGA VELIKA Almir i Stela potres AlbanijaALMIR i STELA PRONAĐENI ISPOD RUŠEVINA: Ona je u rukama držala dijete... (FOTO)

Novo podrhtavanje tla zabilježeno je jutros na području Nevesinja, potvrđeno je iz Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), javlja Novinska agencija Patria (NAP).

Zemljotres jačine 3.9 stepeni po Richteru registrovan je u 5.23 sati, a podsjećanja radi, prošle sedmice na ovom je području zabilježena serija zemljotresa približno jednake snage.

Epicentar jutrošnjeg podrhtavanja tla bio je na 12 kilometara sjeveroistočno od Nevesinja na dubini od 10 kilometara.

POVEZANO
Nebojša Glišić Albanija potres 0"Štedjelo se NASITNO na armaturi i betonu" SRPSKI ARHITEKTA OBJASNIO ZAŠTO SU PADALE KUĆE U ALBANIJI

(Doznajemo.com/NAP)