Prava drama odvijala se sinoć u naselju Hrasnica (Sarajevo) gdje jedan muškarac (29= iz obližnje Sokolović Kolonije navodno pokušao silovati 23-godišnju djevojku, sačekavši je u haustoru.

Ona je kod sebe imala suzavac sprej za samoodbranu kojim je poprskala napadača i zatim pobjegla u kuću kod komšinice. Grupa mladića uputila se za napadačem te su ga uhvatili i navodno predali policiji.

Iz Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) potvrdili su da se slučaj dogodio, kao i da je lišena slobode jedna osoba, ali nisu željeli davati više informacija radi zaštite žrtve.

POVEZANO
Policija Federacija BiH šuma 1KOMŠIJA JE SILOVAO NA LIVADI u zaseoku: DETALJI događaja koji je šokirao Ključ!

Familija djevojke koju je pokušao silovati muškarac iz Hrasnice na društvenim mrežama je posebno zahvalila mladiću iz Sarajeva koji je pritekao u pomoć i uhvatio manijaka.

Riječ je o Arminu Žugi, koji je čuo vrisku djevojke i nijednog momenta se nije dvoumio da pritekne u pomoć, iako nije ni znao o čemu se radi.

POVEZANO
Migranti autobusMIGRANT NAPAO CURU U AUTOBUSU? "Rekla sam mu da odj**e, ali on je izvadio nož!"

- Čuo sam vrisku i vidio momka kako bježi. Krenuo sam za njim i nekoliko zgrada dalje sam ga uhvatio. Ubrzo su stigli i moj prijatelj i ostali. Čuvali smo ga dok nije došla policija. Nisam znao o čemu se radi, pomislio sam da je nešto ukrao - ispričao je Žuga, kako ga citira `Avaz`.

Na novinarsku konstataciju da je sve manje onih koji bi bez pitanja odmah pritekli ljudima u nevolji, Žuga je skromno odgovorio:

- Mahalsko sam dijete, tako su nas učili. Niko ne vrišti bez razloga!

POVEZANO
Elma C. silovanjeElma Č. (17) iz Tutina SILOVANA JE DO SMRTI!? Procurili jezivi detalji slučaja