Djevojčica vrlo mlade životne dobi navodno je trudna već osam mjeseci, a sve je šokirala informacija da je dijete začeto nakon nasilnog se*sualnog odnosa, odnosno silovanja od strane brate tinejdžera?!

Trudnoća je, kako piše britanski Metro, pozivajući se na argentinske izvore, otkrivena nakon što se curica javila doktorima u bolnicu zbog bolova u predjelu abdomena i leđa.

No, pokazalo se da stomačni bolovi nisu uzrokovani ničim drugim nego već poodmaklom fazom trudnoće?!

POVEZANO
Lille policija maloljetnička trudnoćaPREOKRET U PRIČI O TRUDNOĆI CURICE OD SVEGA 5 GODINA: Policija napokon objavila istinu!

Cijeli slučaj desio se, prema navodima, u gradu Posadas, u sjevernom dijelu južnoameričke države Argentine.

- Kada su doktori pregledali djevojčicu, čije ime ne može biti navedeno, ona je tvrdila da ju je silovao brat, kojem je 15 godina – piše spomenuti izvor.

MEDICINSKO OSOBLJE je nakon toga, nastavlja se, prijavilo navodni napad i specijalizovanoj policijskoj jedinici za slučajeve silovanja, koju čine samo žene. Započela je i istraga.

Lokalni mediji javljaju kako žrtva nije u potpunosti svjesna šta se događa, navodno je istražiocima rekla da ju je brat silovao samo jedanput. Ime brata također nije objavljeno, odnosno njegov puni identitet, ali je dječak, kako se tvrdi, udaljen iz familije.

POROĐAJ DO KRAJA GODINE? U tekstu se zaključuje kako se porođaj očekuje do kraja godine i da bi se o djetetu trebali brinuti otac i majka djevojčice i dječaka. Pobačaj iz više razloga ne dolazi u obzir i nije opcija.

- Majka djevojčice nije imala pojma o se*sualnom zlostavljanju u familiji i bila je šokirana kad je doznala da je njena kćerka trudna. Budući da je dječak maloljetan, protiv njega prema lokalnim zakonima ne mogu biti podignute krivične optužbe. On je sada kod svoje tetke, nakon što je poslije otkrivanja slučaja bio smješten u neku vrstu popravnog doma, odnosno centar za maloljetničku delinkvenciju. Socijalni radnici su posjetili familiju i tvrde da 10-godišnjakinja i ostali članovi familije žive u dobrim uslovima – zaključuje se u tekstu.

POVEZANO
Nasilje u porodiciDječak (14) pokušao silovati svoju stariju sestru: MAMA GA PRIJAVILA POLICIJI!

(Doznajemo.com/A.N.)