Zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta Općinsko državno odvjetnštvo u Karlovcu (Hrvatska) podiglo je optužnicu protiv 19-godišnjeg mladića iz jednog manjeg mjesta na području Karlovačke županije, javlja KAportal. Terete ga da je u ljeto prošle godine u jednom manjem mjestu na području Karlovačke županije imao, uz obostrani pristanak, spolni odnos s djevojčicom koja je u to vrijeme imala 14 godina.

Na ispitivanju u policiji je izjavio da djevojčicu poznaje nekoliko godina, jer im se roditelji druže i kumovi su, kao i da su oni cura i dečko, da zajedno izlaze i posjećuju se. Jednom su tako išli u grad i ljubili se i on ju je pitao hoće li spavati s njim, a ona je rekla da hoće.

I dogodilo se. Nije ništa bilo na silu – branio se mladić.

To je potvrdila i djevojčica, potvrdivši da se i nakon spolnog odnosa nastavila družiti s tim mladićem, jer joj se sviđao i željela je s njime biti u vezi. I dalje žive svako kod svojih roditelja, no željela bi s njim živjeti jer, izjavila je istražiteljima, s njim je ostala trudna.

Moli da sud ima u vidu tu okolnost i kod odmjeravanja kazne, jer računa na rođenje zajedničkog djeteta. I njeni i njegovi roditelji saglasni su s njihovom odlukom.

POVEZANO
Centar za socijalni rad BanjalukaSVI U ŠOKU KAD SU ČULI KO JE OTAC: Učenica osnovne škole iz Banjaluke zatrudnjela sa...