Hrabri pas spasio je novorođenče, nakon što je odveo svog gazdu do muškog dječačića koji je bio živ zakopan u blatu od strane svoje majke – tinejdžerke!

Pas po imenu Ping Pong, grebao je po tlu uz polje, odnosno poljoprivrednu površinu u Koratu (sjeveroistok Tajlanda, Azija) u srijedu ujutro.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Njegov gazda, 41-godišnji Usa Nisaika, otišao je da vidi šta se dešava i primijetio taknu nogu bebice kako viri iz zemlje.

Frenetično je iskopao dječačića, teškog tek nešto iznad 2.300 grama i brzo ga odveo u bolnicu, gdje su doktori utvrdili da nije pretrpio nikakve ozbiljnije povrede.

Pas Ping Pong našao bebu 0

Doktori na Tajlandu utvrdili su da je dijete zdravo

Pas Ping Pong našao bebu 0

Ping Pong sa svojim vlasnikom

Pas Ping Pong našao bebu 0

15-godišnja majka izjavila je policajcima da je dijete zakopala kako bi pokušala orikriti porođaj, jer je strahovala da će njeni roditelji biti ljuti

Ona je privedena pod sumnjom za pokušaj ubistva.

Ponosni gospodin Usa nazvao je svog psa herojem. Ta životinja ima samo tri noge koje može koristiti u punom kapacitetu, nakon što je Ping Ponga udario automobil kad je bio mlađi i povrijedio mu jednu nogu.

- Imam Ping Ponga otkad je bio štene i uvijek je bio lojalan i poslušan. Svi u selu su zapanjeni onim šta je učinio, jer je praktično spasio život bebe.

Pas Ping Pong našao bebu 0

Ping Pongova noga je povrijeđena kad ga je ranije udario auto, ali gazda tvrdi da je ovaj pas uprkos tome i dalje vrlo koristan

Pas Ping Pong našao bebu 0

Beba nije pretrpjela nikave ozbiljnije povrede. Intervencija je bila pravovremena

Pas Ping Pong našao bebu 0

Lokacija gdje je majka odbacila novorođenče

Pas Ping Pong našao bebu 0

Policija je započela istragu, a uzete su izjave od mještana. Niko od njih nije znao ni za jednu trudnu ženu u okolini, ali su u lokalnoj trgovini dobili informaciju da je jedna tinejdžerka nedavno kupila neuobičajeno veliku količinu sanitarnih ubrusa.

Klupko se nakon toga počelo odmotavati...

Iako je utvrđeno da je zdrava, beba je zadržana na posmatranju u bolnici, a roditelji tinejdžerke su se ponudili da oni preuzmu brigu o svom unuku.

Pas Ping Pong našao bebu 0

O tome tek treba odlučiti, šta je u najboljem interesu djeteta.

Pas Ping Pong našao bebu 0

Lokalne vlasti potvrdile su da je u toku istraga, ali se navodi i da je sama majka praktično dijete i da treba pažljivo odvagati dalje korake koji će se preduzeti.

Pas Ping Pong našao bebu 0

Foto: Službenik na mjestu gdje je pronađeno dijete

Pas Ping Pong našao bebu 0

POVEZANO
Centar za socijalni rad BanjalukaSVI U ŠOKU KAD SU ČULI KO JE OTAC: Učenica osnovne škole iz Banjaluke zatrudnjela sa...