Mlada žena koja se posvađala sa svojim nevjenčanim suprugom zbog toga što je on izašao sa svojim prijateljima, pronađena je obješena – a pored je bila uplakana 3-godišnja kćerkica!

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Beživotno tijelo 23-godišnje žene po imenu Agnieška Giza pronašli su u spavaćoj sobi radnici koji su došli da poprave vrata koja vode u dvorište. Jedan od njih je bio zabrinut nakon što je čuo jecaje djevojčice, pa je prvi ušao u kuću. Imao je šta i vidjeti…

Ovi detalji čuli su se na sudskom saslušanju koje je u Velikoj Britaniji obavezno nakon ovakvih slučajeva, a tragedija se dogodila još zimus, preciznije 25. februara.

Noć prije, Agnieška je planirala da ode na jedan koncert sa svojim nevjenčanim suprugom Marekom Goralčikom, međutim on ju je ostavio kući samo s djetetom, navodeći da ni njegovi ostali drugari neće voditi partnerice sa sobom.

Uslijedila je svađa, a kasnije i razmjena žustrih poruka putem aplikacije za komunikaciju putem telefona WhatsApp.

Agnieška, koja je opisana kao «jaka žena i brižna majka» mogla je sumnjati da je Marek zapravo otišao da se vidi s drugom ženom, a ne s prijateljima, i to ju je očito jako uznemirilo.

Postavila je nevjenčanom suprugu ultimatum da se on vrati kući – ali njemu je baterija na telefonu «iscurila» i on njene zadnje poruke nije vidio. Cijelu noć je proveo u stanu kod druga.

Međutim, istraga je pokazala da je 23-godišnjakinja vjerovatnije nastradala usljed nesretnog slučaja, odnosno da nije stvarno namjeravala da se ubije.

Agnieška i Marek zajedno su vodili jedan salon ljepote i živjeli su zajedno u jednom u nizu stambenih objekata u mjestu Preston-on.the-Hill. Inače su oboje porijeklom iz Poljske.

Engleski mediji uspjeli su stupiti u kontakt s Agnieškinim ocem Bogdanom, koje je u potpunom šoku kad je doznao ovu vijest.

Agnieška Giza 1