Dvadesetčetverogodišnja Betan Gaskin (Bethan), iz engleskog gradića Bournea u Lincolnshireu ugušila se Jaffa keksima dok je iz zabave pokušavala vidjeti koliko ih može nagurati u usta!? Njema majka sada želi upozoriti sve ljude kakve mogu biti posljedice i kakve su opasnosti tzv. izazova...

Betan je 22. februara kolabirala u svom domu, a zatim je prevezena u bolnicu Peterborough City Hospital, gdje je 5 dana kasnije preminula.

Iza sebe je ostavila trogodišnju kćerku.

Ona je tokom izazova primijetila da se guši i otrčala je u kupatilo, pokušavajući ispljunuti kekse.

- Bila je kao mali hrčak s tim prepunim obrazima - prisjeća se njena 52-godišnja majka Mišel (Michele).

Ostali ukućani i prijatelji su primijetili da je predugo nema, da bi je zatim našli u nesvijesti na podu kupatila. Prijatelji su pokušali s oživljavanjem dok je njena majka zvala hitnu pomoć, ali nepopravljive posljedice već su bile nastupile.

Bethan Gaskin

U bolnici se doznalo da je doživjela srčani udar, a doktori su pet dana nakon incidenta utvrdili i trajnu štetu na njenom mozgu. Istoga dana je preminula.

Njena majka u suzama je prepričavala kako su joj mnogi rekli da su radili istu stvar te je čak i njena devedesetogodišnja teta igrala sličnu igru.

- To samo pokazuje koliko smo krhki - zaključila je.

Najveću bol njenoj majci i ocu pričinjavaju pitanja Betanine trogodišnje kćerke koja je više puta pitala kada će ići mami.  

- Govorimo joj da je mama sada anđeo i u raju - izjavio je shrvani otac Džo (Joe).

Betan je radila kao njegovateljica, a sanjala je o karijeri u kozmetičkoj industriji.

(Doznajemo.com/24sata)