Djevojka Vika, stara tek 16 godina iz regiona Čuvašija (Rusija), namamljena je od strane muškarca koji joj se predstavio kao Juri, a koji joj je obećao da će joj pomoći da proda svoju nevinost po cijeni od, preračunato, 5.000 dolara, ali je u stvari imao plan da je proda u bijelo roblje.

Juri, za koga se kasnije ispostavilo da mu je pravo ime Said (32) i da je porijeklom iz Uzbekistana, lišen je slobode kada je prerušeni policajac došao da sklopi dogovor s njim oko prodaje djevojčice.

Kako se navodi, žrtva i Said su se upoznali preko popularne društvene mreže, gdje su se nakon nekog vremena dogovorili da Juri posreduje u prodaji njene nevinosti. Prema sopstvenom priznanju, Vika je ovaj plan riješila da sakrije od majke i drugih članova porodice i krenula je put Moskve, gdje ju je čekao Juri koji joj je tvrdio da je sve dogovorio sa klijentom, kao i da će za nju sve proći bezbjedno.

Prema rezultatima istrage, Juri, odnosno, Said, stupio je u kontakt sa potencijalnim kupcem sa kojim je dogovorio prodaju djevojčice za pola miliona rubalja. Iako je nju uvjerio da se radi samo o prodaji nevinosti, on je bio riješen da djevojčicu proda u bijelo roblje. Međutim, kupac je bio u stvari prerušeni inspektor policije.

POVEZANO
Kineskinja nevinost za iPhone8VIDEO Curica ponudila svoju NEVINOST u zamjenu za NOVI TELEFON! Evo šta se desilo u hotelskoj sobi..

- Bio je potpuno siguran da ispred sebe ima kupca kojeg je tražio za 16-godišnju djevojčicu. Said je takođe bio potpuno svjestan da će Vika, učenica 11. razreda, nakon plaćanja biti u vlasništvu kupca koji bi na bilo koji način mogao raspolagati njenom sudbinom i životom. O tome je Said razgovarao s njim prije dogovora. Nakon što mu je novac predan, njemu su stavljene lisice na ruke. Nije namjeravao da joj da bilo kakav novac - navodi izvor iz policije, dodajući da je on priznao sve tokom ispitivanja u policiji.

Djevojčica je nakon hapšenja prevaranta prvo odvedena u policijsku stanicu, nakon čega je prebačena u medicinsku ustanovu gdje joj psiholozi pomažu da se vrati u normalan tok života.