Zastrašujući video snimljen je u utorak te ubrzo objavljen na Internetu. Na njemu se vide djeca koja stoje iznad Moulton slapova na rijeci Lewis River u gradu Yacolt, u američkoj saveznoj državi Washington.

Jedna djevojčica stoji na ivici, a ostali su iza nje. Na snimku, koji je zabilježila prolaznica Ashley Mahree, čuje se kako žrtva dvaput govori da ne želi skočiti, ali njeni prijatelji je uporno nagovaraju.

Nekoliko sekundi kasnije, jedna od njih ju je gurnula s mosta. Pala je u vodu s visine od 18 metara. Zadobila je teške povrede - slomljeno joj je 5 rebara i povrijeđena pluća, a zadobila je i brojne ogrebotine.

- Ovo izgleda kao krivično djelo. Pa mogle su je ubiti. Ove djevojčice moraju nekako odgovarati za ovo što su napravile. Ona koja ju je gurnula treba ići u zatvor – napisala je Mahree na Jutjubu.

Znaju se imena djevojčica koje su je gurnule, ali ista nisu objavljena u javnosti.

- Mojoj kćerki će trebati puno vremena da se oporavi. Djevojčica koja ju je gurnula trebala bi dobro razmisliti o tome šta je učinila i shvatiti da je to pogrešno. Mogla je ubiti moju kćerku - izjavila je majka gurnute djevojčice.

Inače, skakanje s mosta je zabranjeno.

Video možete pogledati na OVOM LINKU