Nakon što je pronašao malog dječaka (7) kako sam stoji ispred prodavnice, pokušavajući prodati igračku – medvjedića, kako bi kupio hranu – policajac ga je prvo nahranio a zatim poduzeo akciju...

Podnio je prijavu protiv dječakovih roditelja, a predstavnici vlasti su u domu mališana naišli na jezivu scenu. Roditelji su optuženi za zanemarivanje i ugrožavanje svog vlastitog djeteta.

Policajac po imenu Steve Dunham našao je samog dječaka i izašao iz okvira svoje dužnosti kako bi pokušao pomoći mališanu.

LUTAO SAM CENTROM GRADA. Zvanični su u nedjelju poslijepodne primili poziv u kojem su obaviješteni da dječak sam luta centrom Franklina (Ohio, SAD).

7-godišnjak je pokušavao prodati svog plišanog medvjedića kako bi dobio novac da kupi hranu.

- To je slomilo srce. Rekao mi je da želi prodati igračku da bi dobio novac za hranu, jer nije jeo već nekoliko dana.

Dunham je odveo dječaka do obližnjeg restorana da nešto pojede, a zatim ga je poveo sa sobom u policijsku stanicu.

Šef lokalne policije Russ Whitman kazao je da je Dunham dao dječaku utjehu i sigurnost koju nije imao kod kuće.

UŽAS U KUĆI. Daljom istragom policija je utvrdila da mališan i njegova četiri brata (stari 11, 12, 15 i 17 godina) žive u bijednim uslovima. Njihova kuća opisana je kao puna smeća, mačjeg urina i praznih boca.

Franklin zanemarivanje djece 1

Roditelji Tammy i Michael Bethel, optuženi su za zanemarivanje djece, a u pomoć dječacima uključile su se socijalne službe. Zasad su smješteni kod rodbine.

(Doznajemo.com/A.N.)